Innenriks

Kringkastingsprisen til TV 2s Eli Kari Gjengedal

Værmeldinger på sognedialekt og nynorskspalter i Dagbladet er blant grunnene til at Eli Kari Gjengedal er utropt til vinner av Kringkastingsprisen 2018.
Abonnent
Lokalt

Arne Bøyum er død

Han var en av Norges mest berømte medisinske forskere.
Abonnent
Økonomi

Vipps starter samarbeid med kinesisk gigant

Nesten 40 butikker, hoteller og restauranter i Bergen har allerede tatt i bruk den kinesiske betalingstjenesten Alipay.
Abonnent
Innenriks

Bedragerisiktede Keshvari: - Jeg vil be om unnskyldning

– Jeg vil be min familie, kolleger, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning, skriver Mazyar Keshvari (Frp), som er tilbake på Stortinget tirsdag.
Abonnent
Innenriks

Leteaksjon avsluttet etter båtbrann i Rogaland

Den store leteaksjonen som har pågått nord for Finnøy i Rogaland i forbindelse med båtbrannen i området, er avsluttet. Eieren har opplyst at båten er stjålet.
Abonnent
Utenriks

To små ord forsuret klimamøtet

En diskusjon om to ord om en FN-rapport ved inngangen til den avgjørende uken på klimatoppmøtet viser hvordan selv de minste detaljer kan skape splid.
Abonnent
Innenriks

TONO varsler gigantkrav mot RiksTV

Rettighetsorganisasjonen TONO utelukker ikke at pengekravet blir over 100 millioner etter at de vant over TV-distributøren RiksTV i Høyesterett.
Abonnent
Lokalt

Tapte Frp-nominasjon: – Jeg er nok litt for homo for enkelte

Med én fattig stemme tapte Christian Haugen kampen om å stå på Bergen Frps valgliste. - Jeg fikk en del kommentarer på nominasjonsmøtet som ikke var så hyggelige, sier Haugen.
Abonnent
Utenriks

May avlyser avstemningen om brexit

Storbritannias statsminister Theresa May utsetter den historiske brexitavstemningen i Parlamentet. I stedet vil hun forsøke å sikre nye innrømmelser fra EU.
Abonnent
Økonomi

Forfatteren av boken «Havlandet»: – Det går for tregt med lukkede anlegg

– Lakseoppdretterne har hatt fantastiske driftsresultater de siste årene. Det er skuffende at så få selskaper bruker denne gylne anledningen til å utvikle lukkede anlegg, mener Per Anders Todal, forfatter av «Havlandet».
Abonnent
Innenriks

Sterk seremoni og jublende hyllest for fredsprisvinnerne

Flere tusen møtte fram for å hylle fredsprisvinnerne Nadia Murad og Denis Mukwege. Fra de to er budskapet krystallklart: Det er nok sympati, verden må handle.
Abonnent
Innenriks

Krekar-saken i Italia utsatt til februar

Rettssaken mot mulla Krekar i Italia er utsatt til 4. februar, melder NRK. Da vil Norge la ham reise ut.
Abonnent
Utenriks

Direktestudio: Nobels fredspris 2018

I dag mottar Denis Mukwege og Nadia Murad Nobels fredspris i Oslo rådhus. Vi følger utdelingen direkte.
Abonnent
Innenriks

Bombesiktet har sendt minst 100 brev til politiet

Mannen som er siktet for å ha sendt en bombe til politiet i Ski, har vært i konflikt med politiet lenge. Han nekter imidlertid for å ha noe med bomben å gjøre.
Abonnent
Innenriks

Nobeldagen starter med fredsprisfest for barna

Nobeldagen starter med fredsprisfest for vinnerne og norske skolebarn. Etterpå blir det høytidelig prisutdeling med prominente gjester.
Abonnent
Utenriks

Lydopptak avslører Khashoggis siste ord

Jamal Khashoggis siste ord før han døde var «jeg får ikke puste», ifølge en CNN-kilde som har lest en transkripsjon av lydopptak fra drapet.
Abonnent
Utenriks

Noen kommer, noen går

Donald Trump er i gang med å hente inn folk i Det hvite hus som mangler regjeringserfaring, men støtter hans America First-ideologi og er på godfot med datteren og svigersønnen.
Abonnent
Økonomi

Bitcoinselskap vurderer å klage Norge inn til ESA

Bitcoinselskapet Kryptovault vurderer å klage Norge inn til ESA fordi dataselskap som produserer kryptovaluta ikke får redusert elavgift.
Abonnent
Utenriks

Macron ventes å ta grep etter nye protester

Emmanuel Macron er under økende press om å ta grep for å roe protestene som har herjet i Frankrike. Presidenten skal tale til nasjonen mandag.
Abonnent
Utenriks

Frankrikes regjering ber Trump holde seg unna

Utenriksminister Jean-Yves Le Drian i den franske regjeringen mener USAs president Donald Trump blander seg inn i fransk politikk og ber han holde seg unna.
Abonnent
Lokalt

Politianmelder kirkefond for miljøkriminalitet på Fanafjellet

Asfaltmasser, plast og bygningsmaterialer kan være brukt til å lage skogsveier på Fanafjellet. Nå blir entreprenør og grunneiere anmeldt. Største grunneier er det statlige fondet som forvalter tidligere kirkeeiendommer.
Abonnent
Utenriks

Brexit-komité med knusende kritikk av Mays avtale

Theresa Mays brexitavtale er «et enormt steg ut i det ukjente», sier brexitkomiteen i Underhuset. May hevder brexit kan bli avlyst hvis avtalen stemmes ned.
Abonnent
Utenriks

Britisk minister åpner for «plan B» om Brexit

Amber Rudd åpner for at det kan bli en ny folkeavstemning eller en såkalt norsk løsning om Theresa May ikke får gjennomslag for sin brexit-avtale.
Abonnent
Innenriks

Bombesiktet fengslet i fire uker

Mannen som er siktet for å ha sendt en bombe til politiet i Ski er i Halden tingrett fengslet i fire uker. Han anket avgjørelsen på stedet.
Abonnent