Økonomi

Kansellerer avganger fra Flesland

SAS har innstilt 205 avganger fredag som et tiltak i forkant av en mulig streik blant pilotene. Meklingen pågår nå på overtid.
Abonnent
Innenriks

KrF gir opp fleire kommunar på Vestlandet

På Fedje er KrF nest størst i kommunestyret. Etter valet blir dei ingen. Det er ikkje berre på meiningsmålingane at KrF slit.
Abonnent
Innenriks

Tiltalte dømt til 11 års fengsel for Sjøvegan-drapet

En 38 år gammel mann er dømt til 11 års fengsel for å ha voldtatt og drept Marie-Louise Bendiktsen (59) på Sjøvegan i Troms for snart 21 år siden.
Abonnent
Utenriks

Joe Biden gjør et nytt forsøk på å bli president

76 år gamle Joe Biden har grublet ferdig og kaster seg nå inn i kappløpet om å bli Demokratenes kandidat i neste års presidentvalg i USA.
Abonnent
Lokalt

Husa blir ny helsebyråd

For et halvt år siden kjempet hun for at KrF skulle inn i en blå regjering. Nå blir Beate Husa helsebyråd i et Ap-dominert byråd.
Abonnent
Lokalt

Møter Geir Hove i retten for syvende gang

Knut Jørgen Hauge krever inntil 700 millioner etter Zachen-kollaps. – Hauge er optimist, det skal han i hvert fall ha, sier Hove.
Abonnent
Innenriks

Norwegian-smell på 2 milliarder kroner

Flyselskapet Norwegian fikk et negativt resultat før skatt på 1,98 milliarder kroner i første kvartal. Tapet er mindre enn markedet ventet.
Abonnent
Utenriks

Mor og sønn funnet drept på Tenerife

En tysk kvinne og hennes ti år gamle sønn er funnet drept i en grotte på Tenerife. Guttens far er pågrepet, opplyser politiet på de spanske Kanariøyene.
Abonnent
Lokalt

Luftvern vil koste opp mot ti milliarder kroner

Luftvern skal beskytte Norges nye kampfly og basene mot et bredt spekter av missilangrep. Kostnadene kommer på toppen av innkjøpet av 52 kampfly.
Abonnent
Økonomi

Bergenske laksegiganter saksøkt i USA

Tre oppdrettsselskap med hovedkontor i Bergen er blitt saksøkt i USA. Anklagen er at selskapene har samarbeidet om prisene på laks.
Abonnent
Lokalt

Vil fjerne verstingstrekning med bompenger

Den er pekt ut som den verste veien i Hardanger. Odda-ordfører Roald Aga Haug (Ap) vil utbedre den med bompenger, men sliter med å få det offentlige med på laget.
Abonnent
Innenriks

Mann og kvinne funnet døde i skogsområde i Trondheim

En mann og en kvinne ble onsdag funnet døde i marka i Trondheim. Dødsfallene betegnes som mistenkelige, men politiet har ingen indikasjoner på noe kriminelt.
Abonnent
Innenriks

Kulturprofil tiltalt for ni voldtekter

En mann i 40-årene med bakgrunn fra kultur og medier er tiltalt for ni voldtekter og for seksuell omgang med en person under 16 år. Han nekter straffskyld.
Abonnent
Lokalt

Unikt kulturminne truet av Sokndal-brannen

Branntruete Sogndalstrand regnes som et av de mest verneverdige områdene i Norge. Tettstedet er et av sju fredete kulturmiljøer i Norge.
Abonnent
Lokalt

Flammene var få meter fra å ta verneverdige hus

Brannmannskaper har gjennom natten kjempet hardt for å hindre flammene i å ta de verneverdige husene på Helleren i Jøssingfjorden.
Abonnent
Utenriks

Sri Lanka: Antall døde har steget til 359

Politiet på Sri Lanka sier tallet på døde etter påskenes terrorangrep har steget ytterligere og er oppe i 359. Det har også vært flere arrestasjoner.
Abonnent
Innenriks

Full innsats mot skogbrannen i Sokndal

Skogbrannen i Sokndal i Rogaland fortsetter å herje onsdag morgen. Hundrevis er evakuert. Brannmannskaper får bistand fra helikoptre og Forsvaret.
Abonnent
Utenriks

Saudi-Arabia halshogget 37 statsborgere

Saudi-Arabia har i en massehenrettelse halshogget 37 borgere som var dømt til døden for terrorisme. De fleste av dem var sjiamuslimer.
Abonnent
Utenriks

Putin strammer «internjet»

Russiske politikere strammer kontrollen over den russiske internettilgangen, men i 2019 forventer russerne rask tilgang til omverdenen. Derfor protesterer de mot lovforslaget.
Abonnent
Lokalt

Har fortsatt ikke kontroll på brannen i Rogaland

Beboere i rundt 160 boliger i Sokndal er evakuert på grunn av brannene. Onsdag morgen brenner det fortsatt kraftig og brannmannskapene har fortsatt ikke kontroll på brannen.
Abonnent
Lokalt

Slik blir hytten ved Skomakerdiket

Nystekte vafler og en helt egen arkitektur skal lokke enda flere turgåere til Skomakerdiket.
Abonnent
Innenriks

Erna Solberg: IS-mødrene må bli igjen i Syria

Statsminister Erna Solberg sier til Aftenposten at om barn av norske IS-foreldre skal hentes hjem, blir det uten mødrene.
Abonnent
Innenriks

Skogbrann nær sentrum i Sokndal – 160 boliger evakuert

160 boliger er evakuert på grunn av en stor og sentrumsnær skogbrann i Sokndal i Rogaland. Også i Lyngdal er en brann ute av kontroll, og vinden ventes å øke.
Abonnent