Lokalt

– Alle som skal reise utenlands bør vaksineres mot meslinger

Ett barn i Bergen har fått meslinger. Det skjer svært sjelden, og skyldes et større utbrudd i Sør-Europa. Smittevernoverlege advarer uvaksinerte mot å dra utenlands.
Abonnent
Lokalt

Frykter at bygden blir rasert av ny jernbanelinje

Mona Grenasberg er en av flere Stanghelle-innbyggere som kjemper imot planene om ny togstasjon midt i bygden. – Det er ikke verdt å ødelegge Stanghelle for en ny toglinje, mener hun.
Abonnent
Lokalt

Disse studentene skal ta Norge ut av oljealderen

– Norge kan bli verdens fremste sjømatnasjon, men da må bransjen være bærekraftig, sier studentene på et av UiBs nyeste sivilingeniørprogram.
Abonnent
Utenriks

Jack Johnson benådet etter 104 år

USAs president Donald Trump benådet torsdag bokselegenden Jack Johnson 104 år etter at den første svarte tungvektsmesteren ble utsatt for et justismord.
Abonnent
Økonomi

Trøblete torsdag for DNBs nettjenester

Nettproblemer førte til trøbbel med flere av DNBs tjenester torsdag. Et par timer etter at banken meldte at problemene var løst, slet de igjen med stabiliteten.
Abonnent
Lokalt

Sykepleier som dopet ned pasienter, er løslatt

En sykepleier som har innrømmet å ha dopet ned fire pasienter ved et sykehjem i Bergen, er løslatt etter halvannen måned i varetekt.
Abonnent
Lokalt

Fedje-konflikten avblåst

Partene i den betente konflikten på Fedje er enige om en sluttavtale. Den sparkede rådmannen får mer penger i sluttpakke, i tillegg til at kommunen dekker PR- og advokatutgiftene hennes.
Abonnent
Innenriks

Ikea kaller tilbake sykkel

To personer har fått mindre skader etter at drivreima på Ikea-sykkelen Sladda har røket. Derfor ber kjeden kunder levere den tilbake og få pengene refundert.
Abonnent
Utenriks

Nord-Korea truer på nytt med å avlyse Trump-møte

Nord-Korea stiller spørsmål ved om det planlagte toppmøtet mellom landets leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump vil ha noe for seg.
Abonnent
Lokalt

Buekorpset ble et vendepunkt i hans liv

Hvordan øke leselysten blant de aktive i byens buekorps? Ring Finn Bjørn Tønder, så skriver han en spenningsroman fra buekorpsmiljøet.
Abonnent
Utenriks

– Kan du annet enn å unnskylde?

Mark Zuckerberg møtte Europaparlamentet til en tøff duell og tok imot slagene. Men han ga ingen nye løfter.
Abonnent
Innenriks

Megling på overtid i statsoppgjøret

Fem timer etter at fristen gikk ut ved midnatt, forhandles det fremdeles om lønnsoppgjøret i staten.
Abonnent
Økonomi

Fjord1 bygger elektriske ferger for over fire milliarder

Snart er halvparten av flåten til Norges største fergeselskap elektriske ferger. Nå vil Fjord1-direktør Dagfinn Neteland også bygge flere elektriske turistbåter.
Abonnent
Lokalt

Sjekk hvilket bilde leserne kåret til tidenes BT-foto

I anledning 150-årsjubileet inviterte Bergens Tidende leserne til en uhøytidelig kåring av tidenes BT-foto. Flest lesere stemte på Hilmar Birkhaugs bilde fra 1953.
Abonnent
Utenriks

Domstol: Trump kan ikke blokkere Twitter-kritikere

President Donald Trump brøt grunnloven da han hindret meningsmotstandere i å følge ham på Twitter, fastslår en føderal domstol i USA.
Abonnent
Utenriks

Italias president godkjenner Giuseppe Conte som statsminister

Italias president Sergio Mattarella har godkjent Giuseppe Conte som statsminister i en ny regjering bestående av de EU-skeptiske populistpartiene M5S og Ligaen.
Abonnent
Økonomi

Innspurt for å unngå storstreik i staten

Like før fristen går ut for lønnsoppgjøret i staten, er streiketrusselen fra over 77.000 fortsatt overhengende. I første omgang står 6000 klare til å streike.
Abonnent
Lokalt

Bare et hull igjen etter propellen

Det var en 30 fots daycruiser av typen Scand 9200 Dynamic som kjørte på land like ved Selje lørdag. Båten fikk store skader før den sank.
Abonnent
Innenriks

Solid ja-flertall til ny offentlig tjenestepensjon

Et klart flertall av medlemmene hos både LO, YS og Unio i offentlig sektor sier ja til avtalen om ny offentlig tjenestepensjon. På nei-siden fortviles det. 
Abonnent
Utenriks

Svensk tidsskrift navngir mulig Palme-drapsmann

Det svenske tidsskriftet Filter mener etter tolv års etterforskning å ha avdekket hvem som drepte statsminister Olof Palme i 1986.
Abonnent
Lokalt

Hudlege: Sjekk opp partneren din, det kan redde liv

– Det kan føre til mye morsomt å bli kjent med den andre sin kropp, men det kan også redde liv, sier hudlege Ingeborg M. Bachmann på Haukeland.
Abonnent
Nyheter

I natt kom denne opp i Fosswinckels gate

I natt kom et nytt gatekunstverk opp på plassen der Sylvi Listhaug hang. Denne gang av Trine Skei Grande. - Dette er en for meg ukjent signatur, sier gatekunstentusiast.
Abonnent
Økonomi

Circle K setter opp bensinprisene på ny

Bensinstasjonskjeden Circle K har satt ny bensinprisrekord. Tirsdag steg prisen på 95 blyfri med 19 øre til 16,67 kroner literen.
Abonnent
Utenriks

Trump: Toppmøtet med Kim Jong-un kan bli utsatt

USAs president Donald Trump sier toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un kan bli utsatt – hvis det i det hele tatt finner sted.
Abonnent
Innenriks

Norwegian Wood avlyser årets festival

Det blir ingen Norwegian Wood-festival i Frognerbadet Oslo i år. Arrangøren opplyser på sine Facebook-sider at festivalen er avlyst.
Abonnent
Utenriks

Europa venter i spenning på Italias nye regjering

Italia kan vente seg harde konfrontasjoner med EU, hvis landets protestpartier nå danner regjering. Likevel har de har sterk folkelig støtte.
Abonnent