Utenriks

Stenger grensen for USAs mathjelp

Venezuela har delvis stengt grenseovergangene til Colombia i forkant av opposisjonens planer om å få amerikanske hjelpeforsyninger inn i landet.
Abonnent
Innenriks

54 millioner til verdensarv-steder

Bryggen i Bergen, Bergstaden Røros og Rjukan-Notodden industriarv får mest når Riksantikvaren deler ut penger til norske verdensarv-steder fra statsbudsjettet.
Abonnent
Innenriks

Giske: – Åpenbart at det ligger en maktkamp bak

Trond Giske (Ap) mener det ligger en maktkamp bak spredningen av videoen som førte til at han ble vraket av valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti.
Abonnent
Innenriks

Valgkomiteen i Trøndelag holder nytt møte om Giske

Valgkomiteen i Trøndelag Ap holder fredag et nytt møte om Trond Giske for å vurdere om han fortsatt bør innstilles som styremedlem.
Abonnent
Lokalt

Skal granske barnevernet på nytt

Barnevernet i Samnanger skal granskes på nytt. – Veldig bra, sier Edvin Bolstad, som mener han uriktig ble fratatt barna sine.
Abonnent
Innenriks

Eirik Jensen-saken tilbake til lagmannsretten

Borgarting lagmannsrett skal nok en gang behandle Eirik Jensen-saken. Det er klart etter at Høyesteretts ankeutvalg fredag anken fra den tidligere politimannen.
Abonnent
Lokalt

Bergen får 80 nye elbusser

Elektrifiseringen av bussparken i Bergen får fart. Fredag ble det kjent at Enova bevilger 36 millioner kroner til ladestasjoner for buss.
Abonnent
Innenriks

Moxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog

Rødt-leder Bjørnar Moxnes foreslår strakstiltak for å skjerpe regelverket for vogntogtrafikk etter flere vogntogulykker på dårlige kjøreforhold denne vinteren.
Abonnent
Utenriks

Paven vil ta et oppgjør med pedofile prester

Toppfolk i den katolske kirke skal ta skritt mot seksuelle overgrep mot barn. Bare i USA er 19.000 barn registrerte ofre.
Abonnent
Brif

Dette betyr togkonkurranse for deg som passasjer

Reklame på toget og ny første klasse. Det er to av endringene passasjerene kan vente seg når Bergensbanen settes ut på anbud.
Abonnent
Økonomi

Kinesisk selskap kan overta Bergensbanen

Kinesiske MTR er et av selskapene som er med i konkurransen om å drive Bergensbanen i fremtiden. Selskaper fra fem land har meldt sin interesse.
Abonnent
Lokalt

Nei til bompenger, ja til parsellhager

Samkjøring, utslippsfrie busser og mer kompostering av matavfall. Nei, dette er ikke kampsaker fra miljøbevegelsen, men fra Folkeaksjonen nei til mer bompenger.
Abonnent
Innenriks

Nå skal Havarikommisjonen granske vogntogtrafikken

Etter flere alvorlige ulykker med vogntog i vinter åpner Havarikommisjonen nå undersøkelse av vilkårene for disse transportoppdragene.
Abonnent
Innenriks

VG: Ny bekymringsmelding om Trond Giske fra tillitsvalgt

Ap mottok torsdag et varsel om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne tatt opp på video. Kvinnen sier det ser verre ut enn det var. Giske er takknemlig.
Abonnent
Lokalt

Fengslet for seksuelle overgrep mot dyr

Mannen skal ha oppsøkt et fjøs og forgrepet seg på dyr om natten. Nå er han igjen bak murene.
Abonnent
Lokalt

Nekter å gi opp kampen om Bryggen

Høyre vil bruke de neste fire årene på å planlegge Bybanen til Åsane. Byrådslederkandidat Harald Victor Hove (H) tror fortsatt kampen om Bryggen kan vinnes.
Abonnent
Lokalt

Frigir navnet på den drepte kvinnen i Haugesund

Det var 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid som døde natt til onsdag etter å ha blitt angrepet av en mann på en gravlund i Haugesund, tirsdag ettermiddag.
Abonnent
Lokalt

Kampen om Røkkedokken

Kampen om Røkketårnet er ikkje over endå. Høyr vekas episode av BT20.
Abonnent
Utenriks

Giftig luft i verdens mest besøkte by

Den thailandske millionbyen Bangkok har i løpet av de siste ukene klatret høyt opp på listen over verdens mest forurensede steder
Abonnent
Utenriks

Kald krig på internett

Russland vil isolere internettet sitt for å sikre seg mot cyberangrep, men eksperter sår tvil om planens formål. Det minner om kinesiske tilstander, mener de.
Abonnent
Utenriks

Løytnant planla massedrap på sivile i USA

En 49 år gammel løytnant i den amerikanske kystvakten er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt massedrap på sivile, inspirert av Utøya-massakren i Norge.
Abonnent
Lokalt

– Det er antydning til gjengdannelser i Bergen

Vest politidistrikt er bekymret for økt knivbruk i kriminelle miljø i Bergen. Ifølge politiledelsen er det tendenser til gjengdannelser i byen.
Abonnent
Lokalt

Det røde smykket på Møllendal

Båthuset i Møllendalsveien er pusset opp utvendig, og er ført tilbake til fordums prakt.
Abonnent
Økonomi

Utestengt for alltid fra Island

Tre ringnotbåter som eies av tre kjente fiskerfamilier fra Austevoll og Sotra er for all fremtid utestengt fra fiske rundt Island. Årsaken er feilrapportering av fangst.
Abonnent
Innenriks

Trond Giske blir ikke nestleder i Trøndelag Ap

En enstemmig valgkomité har bestemt at Trond Giske ikke blir innstilt som nestleder i Trøndelag Ap, men han blir medlem av styret og arbeidsutvalget.
Abonnent
Innenriks

Kvinneledere i Ap mener Giske skader partiet

Arbeiderpartiets kvinnepolitiske ledere i Rogaland, Hordaland, Troms og Finnmark mener alle det er for tidlig for et nytt toppverv for Trond Giske.
Abonnent
Lokalt

Gamle synder blir granska etter «Helge Ingstad»-ulykka

VHF-radio som ikkje fungerer, skipstelefonar med flatt batteri, varsling som blir gløymt. Havarikommisjonen ser på tidlegare regelbrot etter «Helge Ingstad»-ulykka.
Abonnent