Kon-Tiki-regissørene skal lage neste Pirates of the Caribbean

Joachim Rønning og Espen Sandberg har fått et kjempeoppdrag i Hollywood.

GULLKONTRAKT: Regissørene Espen Sandberg (t.h.) og Joachim Rønning skal regissere neste film ut i Pirates of the Caibbean-serien.

Øystein Aldridge

Joachim Rønning og Espen Sandberg skal regissere Pirates of the Caribbean 5 , skriverHollywood Reporter.

Filmen har planlagt première 10. juli 2015. Det er superstjernen Johnny Depp som har hovedrollen i Pirates of the Caribbean -filmene.

Film— og TV-bloggen Comoyo, som var først i Norge til å melde om nyhetene torsdag morgen, skriver at Rønning og Sanberg blant annet utkonkurrerte Fredrik Bond ogRupert Sandersi kampen om å få lage neste Pirates of the Caribbean.

- Et enormt kupp

Rønning og Sanbergs forrige film, Kon-Tiki , ble nominert tiil Oscar for beste utenlandske film.

Hovedrolleinnehaver Johnny Depp og produsent Jerry Bruckheimer har begge godkjent Sandberg og Rønning som regissører, skriverHollywood-magasinet Deadline.

Forhandlinger om avtalen er i gang. De to nordmennene starter arbeidet med storfilmen sent i 2013 eller tidlig neste år, ifølge Deadline, som kaller jobben nordmennene har fått for «et enormt kupp».

Skulle regissere Beatles

Rønning og Sandberg trakk seg nylig fra jobben med å regissere storfilmen Spectral , fordi de mente manus ikke var godt nok.

De to skulle også regissere den norske filmen Beatles , basert på Lars Saabye Christensens roman. Planen ble skrotet i mai. Isteden går Rønning og Sandberg inn som produsenter av filmen.

sz33501f.jpg