Bieber-fans bæres ut

Justin Bieber har gått av scenen. Nå bæres publikum vekk.

Publisert Publisert
svp://27166
  • Lars Martin Gimse
  • Kjersti Nipen
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Etter planen skulle Justin Bieber gå på scenen klokken 21.30, men etter påtrykk fra Oslo-politiet ble konserten fremskyndet og popidolet gikk på scenen cirka 20.45. Nå er minikonserten foran Operataket avsluttet.

Konserten har skapt lett kaotiske scener på Operataket, der rundt 5-6000 hylende tenåringer er samlet. Noen publikummere må bæres bort, opplyser Aftenposten.nos reporter på stedet.

Spilte syv låter

Justin Bieber spilte syv låter for publikum. Deriblant var tre av hans tidligere hits, "Baby", "Never Say Never" og "Never let you go". Idolet avsluttet med den nye singelen "Boyfriend".

Og da tenåringshelten spurte publikummet på Operataket om han kunne bli deres "boyfriend", nådde lydnivået blant jentene høyder som truet med å sprenge Operaens glassvegger.

Selv om Bieber nå har forlatt scenen, står publikum fortsatt igjen på Operataket og gråter og hyler.

10 leddbusser settes inn

Klokken 21.30 er 10 leddbusser klare i området Jernbanetorget for å frakte Justin Bieber-fansen hjem.

— Det er mye logistikk. Men vårt mål er å få mange av disse unge jentene trygt hjem. Så vi har satt inn 10 ekstra leddbusser, i tillegg til ordinær rutetrafikk. Våre trafikkledere vil være i området og sørge for at bussene kjører dit de trengs mest, om det er nord, syd, øst eller vest, sier Gry Isberg i Ruter til Aftenposten.no.

— Vi er gode på å frakte store menneskemengder når det er konserter i Oslo, men denne dagen her kom litt kjapt og overveldende på oss, sier informasjonssjef Isberg.

Hun sier at hun rett før klokken 20 fikk bekreftet fra politiet at konserten vil være ferdig senest klokken 21.

På en pressekonferanse ved Operaen klokken 18.15 opplyste Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon, at de tidligere i dag vurderte å avlyse konserten.

— Men vi har bestemt oss for at den skal gå som planlagt. Nå har vi kontroll på sikkerheten, og alle som har kommet inn, har det nå trygt og godt. Men en del andre er skuffet, sa Stølen.

På spørsmål om politiet var forberedt på kaoset, svarte Stølen:

— Nei, det var vi ikke. Det skyldes kanskje dårlig musikkunnskap.

Savner informasjon

Stølen sier politiet er godt vant med store konserter på Valle Hovin, men at de denne gang hadde undervurdert hvor stort idol Justin Bieber er. At konserten er gratis, har også medvirket til enorm publikumstilstrømning.

— Det har skapt store utfordringer, og det var litt kaotisk tidligere i dag. Det gikk mange rykter, konstaterer Stølen.

Han sier de kunne ha ønsket seg mer informasjon fra arrangører i forkant, både til politiet og til publikum.

Fem skadet

Fem personer er så langt blitt sendt til legevakten som følge av trengselen foran Operaen. Én av dem med en brukket arm, mens fire andre hadde blitt klemt. Ingen skal ha pådratt seg alvorlige skader så langt.

— Vi leker ikke med sikkerheten, sier Stølen.

Politiet i Oslo sa tidligere i dag at de jobbet med å få fremskyndet konserten, fordi mange av de som er tilstede på Operataket har vært der siden i går.

De har også varslet at konserten kunne bli avlyst.

– Hvis folk ikke følger politiets instruksjoner kan arrangementet bli avlyst, sa Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon til NRK.

POP: Tusenvis av ungjenter, og noen gutter, har strømmet til Oslo for å få et glimt av Justin Bieber i kveld. Foto: REUTERS

svp://27166
Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Karoline (26) omkom etter fall i foss: – Dette er et stort tap for oss alle

  2. Rykket ut til gressbrann i Åsane

  3. «Det finst eit mangfald som KrF ikkje har plass til»

  4. «Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere»

  5. – Det har ikke vært uvennskap i familien

  6. Derfor takker hun nei til Stortinget