Bergenser spiller på tittelsporet til Michael Jackson-plate

I sommer fikk Fredrik 30 minutter på seg til å spille inn et gitarspor for Biebers produsent. Tittellåten på «Xscape» brukte han ett kvarter på.

JACKSON-FAN: Fredrik Strand Halland har de siste årene bodd i Los Angeles, og har spilt med storheter som Justin Bieber. ARKIVFOTO: ODD MEHUS

Gitarfenomenet Fredrik Strand Halland (20) fra Bergen har gjort det igjen. I november var gitaren hans å høre på en Justion Bieber-låt. For noen dager siden kom det andre posthume albumet til Michael Jackson ut.

På tittelsporet «Xscape» spiller Halland gitar.

— Jeg brukte vel 15 minutter på det. Jeg spilte inn flere spor, så valgte han (produsent Rodney Jerkins, red. anm.) ut det han ville ha.

Klikk her for å se Halland når han spiller sammen med Jerkins på en ny Mary J. Blige-låt (Instagram)

- En stor ære

high_i1025598_m3730d52ck12a6afd0ba9km8000.jpg

SCANPIX

— Det er en utrolig stor ære. Han er et stort forbilde og en stor legende, sier bergenseren, som for tiden er hjemme på ferie. - Du nevnte ikke noe om dette da vi intervjuet deg i november?

— Nei, da var jeg jo ikke sikker på om det ville bli noe av. Jeg gjør jo ting hele tiden, men det er ikke alt jeg kan snakke om, sier han.

Gitarsporet la han to ganger, først i september i fjor.

— Da hadde de så vidt begynt med låten, og det var bare bass og trommer. Så spilte jeg den inn igjen i februar, da produksjonen var nesten ferdig.

Det var da han endelig fikk vite at han ville få høre sitt eget gitarspill på låten. Riffet kom han på selv.

Med Bieber og Rihanna

Gitartalentet har bodd i Los Angeles de siste årene. Han ble landskjent etter «Kjempesjansen» i 2006, har den siste tiden turnert med Colbie Caillat og Gavin Degraw.

Men innimellom har han også vært i studio. Som i sommer, da han var i studio med selveste Justin Bieber.

— Han virket veldig grei, han, sier 20-åringen om den canadiske popsangeren.

- Kommer det flere overraskelser fra deg?

— Jeg spilte inn en låt med Rihanna i Santa Monica i mars, som nok kommer på en singel. Men jeg fikk ikke møte henne, det var litt kjedelig.

Innspillingen skjer ofte enten ved at Halland selv kommer på hva han skal spille, eller at noen har spilt inn et spor som produsenten vil han skal perfeksjonere.

Roen senker seg i Bergen

Om ti år håper han at det ikke bare er sitt eget gitarspor han får høre på radoen.

— Jeg har lyst til å gå solo en gang, med eget prosjekt og egne låter. Jeg jobber med det innimellom.

- Hvordan er det å komme hjem til Bergen?

— Jeg har ikke vært hjemme på ett par år, så det er litt rart. Når du er i LA lever du på et helt annet gir og føler du må jobbe hele tiden siden det er så mange om beinet. Når jeg kommer hjem senker roen seg.

BELIEBERS: Fredrik Strand Halland har jobbet mye med Justin Biebers produsent Rodney Jerkins, blant annet på tribute-CDen til Michael Jackson.

PRIVAT
svp://6212