Han fikk sitt gjennombrudd som 13-åring. Hun er med i det som blir beskrevet som et av Norges mest oppsiktsvekkende band.

Superprodusent Matias Tellez og Mira Thiruchelvam fra bandet 9 Grader Nord er gjester i andre utgave av BTs kulturpodkast, Republikken.

Publisert Publisert

INNTAR REPUBLIKKEN: Matias Tellez gidder nesten ikke spille konserter lenger. Mira Thiruchelvam og 9 Grader Nord, derimot, er blitt et aldri så lite live-fenomen. De er blitt omtalt som en av de mest oppsiktsvekkende gruppene i Norge på lenge. Foto: Tor Høvik/Ørjan Deisz

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Matias Tellez er kjent som musiker i bandet Young Dreams. Men uansett om du liker Young Dreams eller ikke, er sjansen stor for at du har hørt låter der han har hatt en finger eller to med i spillet.

Tellez har nemlig jobbet med hele, halve Musikk-Bergen i studio, blant andre Razika, Thea Hjelmeland, Boy Pablo, Misty Coast, Hjerteslag og Sondre Lerche

Du kan også høre Republikken på Itunes, Spotify eller din foretrukne podkast-leverandør.

Da Tellez fikk sitt gjennombrudd om musiker, var han knapt blitt tenåring. Han var frontfigur i bandet Frustration To Creation, som i 2002 tok Eggstockfestivalen med storm.

– Frustration To Creation. For et navn! Vi var to 13-åringer og én 12-åring, og vi kom vel på andreplass og vant publikumsprisen. Det var veldig kult, sier Matias Tellez.

BERGEN, BERGEN: I andre utgave av Republikken snakker vi litt om Matias Tellez og Mira Thiruchelvam. Og så snakker vi selvsagt om vårt alles favoritt-tema: Bergen. Foto: Henrik Svanevik

Mira Thiruchelvam var litt eldre da hun begynte å få ros. Sammen med søsteren begynte hun å spille bambusfløyte i tenårene, og hun begynte å sette seg inn i tamilsk og sørindisk kultur og musikk.

Søstrene er født i Bergen, men foreldrene er fra Sri Lanka.

TAMILSKE TONER: Bergenserne Mira og Dipha Thiruchelvam har vakt oppsikt med sin blanding av tradisjonell tamilsk musikk, og vestlig popmusikk. Foto: Eirik Brekke

Mot slutten av videregående ble bandet 9 Grader Nord startet, og de siste årene er de blitt rost opp i skyene for sin blanding av tamilske toner og mer vestlig popmusikk.

«9 Grader Nord er en av de mest oppsiktsvekkende nye gruppene Norge har hørt på en stund», skrev Dagsavisen etter at de hadde spilt på Oslo Jazzfestival i fjor høst.

– Jeg er pessimist, så jeg tror ikke alltid på ros og sånt. Men det er veldig gøy med positive ord likevel, sier Thiruchelvam.

Publisert