Fikk Joar og Lothepus i gave

Even Salte og Jette Bjorland kom helt fra Jæren for å treffe Joar og Lothepus på «Fjorden Cowboys»-fest. – Dette var julegaven til min mann. Han er blodfan, sier Bjorland lattermildt til BT.

Publisert:

TRAFF TONEN: Joar Førde, Even Salte, Jette Bjorland og Lothepus hadde en god lanseringsfest for «Fjorden Cowboys». Foto: Tor Høvik

Ekteparet fra Jæren traff Lothepus og Joar Førde på hotellet tirsdag morgen. Etterpå hang de i stroppene på «idolene» sine. Og på kvelden var det full lanseringsfest for sesong fire på Rick’s sammen med 600 andre blodfans.

– Samler hele familien

Kvelden ble ikke dårligere av at de fikk møte hovedpersonene selv, Joar Førde og Leif Einar Lothe (Lothepus), backstage på klubben før det eksploderte i salen.

– Vi er en gjeng på Jæren som elsker «Fjorden Cowboys». Hos oss er dette en serie som samler hele familien. Vi har seks barn selv, så vi vet hva vi snakker om. Alle er like store fans, sier Bjorland.

– Jeg jobber på landbruksavdelingen i Coop på Orre. I lunsjen diskuterer vi for det meste «Fjorden Cowboys» og Lothepus. Etter i dag har jeg veldig mye å fortelle, sier Salte smilende.

FEST: Lothepus og Joar Førde var klar for fest og fanteri utenfor Rick's tirsdag ettermiddag for å markere oppstart av sesong fire. Det var nok av nysgjerrige bergensere der. Foto: Tor Høvik

Joar Førde er imponert over fansen.

– Jeg har store problemer med å forstå hva jærbuer sier. Men det går greit, sier han og skåler med ekteparet.

Lothepus er kledd i bunad og er i storstrøk.

– I kveld skal det eksplodere her. Jeg hører det kommer folk helt fra Svalbard, sier han før TV 2-nyhetene venter med direktesending.

– Ikke misunnelig

«Fjorden Cowboys» er blitt en skikkelig kultserie på TV 2 Zebra, med cirka 300.000 seere hver uke. Foran fjerde sesong, som starter denne uken, er forhåpningene enda større. For Lothepus (Leif Einar Lothe) er blitt skikkelig rikskjendis etter at «Farmen kjendis» ble en så stor suksess.

– Jeg tenkte: Enten ryker Leif Einar ut etter en uke eller så blir han med «all in». Men at det skulle bli såpass mye hysteri, var det vel ingen som trodde, sa Joar Førde fra barkrakken ved Rick’s da BT traff karene tidligere på dagen

Han insisterer at han ikke er misunnelig på all oppmerksomheten som kommer Lothepus til del.

DRIKK: Petter Pilgaard skjenket Lothepus-cider til cowboyene. - Her kan vi drikke så lenge Lothepus er med, mente han. Foto: Tor Høvik

– Jeg er mer stolt. Jeg ser at han koser seg på Farmen. Nå får resten av verden se Leif Einar slik vi ser ham. Men jeg liker ikke så mye mas. Det er helt greit å ikke bli nedringt av riksmedier hver dag. Leif Einar har jo drømt om dette hele sitt liv, så han koser seg, smiler Førde.

– Du er bare misunnelig. Men nå kommer fokuset over på deg, Jeg gleder meg til å se seertallene etter første sending, sier Lothepus fra sidelinjen.

Reiser milevis for selfie

«Fjorden Cowboys» har en svært dedikert tilhengerskare, men Førde trives med at det aldri har tatt helt av.

– De som har et litt avstandsforhold til «Fjorden Cowboys», vil nok skru på første episode. Vi kommer i hvert fall til å kjøre på som vanlig, ufiltrert og ekte. Men det er Lothepus som er a-kjendis. Jeg er bare c-kjendis.

– Men du har vel merket noe til Lothepus-effekten?

– Ja. Kjæresten og jeg har jo startet butikk i Odda. Jeg skulle leve en stille og fredelig tilværelse der en periode – selge spiker, ikke kondomer, som Lothepus. Men det tok jo av med ham. Det har gitt oss mye reklame. Folk fra Midt-Norge kjører til butikken i Odda for å kjøpe wunderbaum og ta en selfie. Da Lothepus fikk seg hemmelig nummer en periode, begynte folk på ringe til meg. Det ble ufattelig mye mas. Nå må jeg ha hemmelig nummer for å få fri, sier Førde og ler.

Les også

Lothepus fekk fleire hundre telefonar i døgnet. Så vart det plutseleg taust.

Han gleder seg til episode seks av «Fjorden Cowboys», for da får han endelig kjøre jagerfly. Og det er nettopp muligheten til å gjøre all verdens slike sprell, som kan bli vanskelig fremover.

– Serien skildrer livet til oss to inne i fjorden. Plutselig tar det av. Det blir jo vanskelig å filme et normalt liv, et liv som ikke er kjendisbasert, sier Førde.

Kinaputter for menn

Lothepus har fått fem TV-tilbud bare denne uken. Han orker ikke å tenke på en eventuell sjette sesong av «Fjorden Cowboys» nå.

– Jeg angrer ikke på noe med «Farmen kjendis». Det var en utrolig fin tid. Men ingen av oss visste at det skulle ta slik av. Suksessen har en liten bakside også. Akkurat nå tenker jeg ikke så langt frem, sier Lothepus før han får et glass i hånden av Petter Pilgaard, som plutselig har dukket opp på plassen.

Han fyller glasset med sider fra Lothepus’ eget merke.

– Om det er lov å drikke på offentlig grunn? Så lenge jeg er med Lothepus går vel alt an, sier Pilgaard flirende.

KJEMPESTRØK: Lothepus var i storform på festen. Her med blodfan Even Salte fra Jæren. Foto: Tor Høvik

Han hadde knapt hørt om «Fjorden Cowboys» før han møtte Lothepus på fjernsynsprogrammet Farmen. Nå er han plutselig med i en episode av serien selv.

– Jeg skulle bare besøke Lothepus i Odda, ha litt ferie. Plutselig vekker han meg klokken seks om morgenen, sier at vi må på jobb i et fengsel. Og der står et TV-team, sier Pilgaard.

– Får jeg en jobb, så får jeg en jobb. da må alle stille opp. Vi skulle lage grøft til en kloakkledning i Ulvsnesøy fengsel, sier Lothepus.

– Endelig fikk jeg sprenge. Noe jeg alltid har drømt om. Det er jo kinaputter for menn, ler Pilgaard.

Mange årsverk

Flimmer Film i Bergen har produsert «Fjorden Cowboys» fra dag en. Nå håper de på enda større oppmerksomhet rundt serien, siden Lothepus er blitt skikkelig rikskjendis etter «Farmen Kjendis».

– Vi ser at engasjementet rundt serien naturlig nok har økt i forbindelse med «Farmen Kjendis». Vi er spent på hvilke utslag det gir i seertallene våre! Jeg kan love at vi jobber hardt for å bevare og utvikle den kvaliteten i alle ledd som har vært styrken til «Fjorden Cowboys», sier produsent Thorvald Nilsen i Flimmer Film.

«Fjorden Cowboys» er enormt viktig for bergensselskapet. De bruker cirka fem årsverk internt per sesong, i tillegg til mange som er engasjert eksternt.

– Vi er svært glade for at TV 2 fortsetter å satse på «Fjorden Cowboys», og er takknemlig for oppfølgingen vi får her i Bergen, sier Nilsen.

Publisert: