Kygos hjelp kan bli gull verdt

Fanagutten Sonny Alven skal turnere med Kygo en hel måned i Europa. Han er også bekreftet til den snart utsolgte Cloud Nine-festivalen på Koengen i august.

KOENGEN: Sonny Alven spilte for 4000 studenter i UKE-teltet på Koengen i forrige uke. Fred Ivar Utsi Klemetsen

Kygo starter sin store Europa-turné med to utsolgte konserter i Amsterdams Heineken Hall 26. og 27. mars (kapasitet 5500 hver kveld). Et morsomt poeng er at verken A-ha, The 1975 eller Weezer har klart å selge ut sine enkeltkonserter i ukene etterpå.

— Vil hjelpe Sonny ut i verden

Nå er det klart at Sondre Alvestad, alias Sonny Alven, skal varme opp publikum før hovedattraksjonen inntar scenen.

Dette kan bli en unik døråpner for 22-åringen. Kygo skal gjøre 20 konserter og spille for minst 100.000 dedikerte fans.

Mange av konsertene er allerede utsolgt, inkludert de to siste i Londons Brixton O2 Academy 23. og 24. april.

Fana-bølgen:

Les også

Ukjente Alan Walker fra Fana har bare gitt ut én låt. Den er nå spilt 41 millioner ganger på Spotify.

— Jeg ville prøve å finne lokale artister fra Norge og Bergen å ha med meg på Europa-turneen. Jeg valgte Sonny fordi han har produsert mye bra musikk i det siste. I tillegg er han en fin fyr. Dette er en god mulighet for Sonny til å få musikken sin ut til mange mennesker. Det er gøy å kunne hjelpe ham å ta et steg videre i karrieren, sier Kygo til BT.

BRASIL: Kygo spilte strandkonsert for 12.000 i Rio de Janeiro i helgen. Privat

Sonny Alven blir med på hele turneen, med unntak av konserten i en av Paris' største innendørsarenaer, Le Zénith, 12. april.

— Jeg har allerede takket ja til en annen jobb den dagen, sier Sonny Alven til BT.

- Alt kan skje

Han er klar over at Kygo-turneen kan bli gull verdt for den videre karrieren.

Nå blir Sonny Alven med:

Les også

Billettstorm for Kygo

— Det har vel egentlig ikke gått skikkelig opp for meg ennå. Nå skal jeg bruke ukene fremover til å få på plass et skikkelig livesett. Dette er jo en enestående mulighet til å få spredd musikken min. Det blir gøy å spille for masse folk hver eneste kveld.

— Blir du nervøs av tanken på å møte så mange publikummere?

— Akkurat nå tenker jeg ikke så mye på det. Det blir nok litt mer nervøsitet når det nærmer seg. Det er bra, for jeg pleier å bli mer skjerpet når jeg er nervøs, sier Alven.

KJEMOESJANSE: Sonny Alven skal varme opp for Kygo på 19 konserter. Rune Sævig

Det er ikke bestemt om de to bergenserne skal gjøre noe sammen i den knappe måneden turneen varer.

— Vi har ikke avtalt noe studiotid sammen, men vi får se! Jeg holder alltid alle muligheter åpne, sier Kygo.

Bergensere på strømmetoppen

«Our Youth» er den av Sonny Alvens låter som har gjort det best, med foreløpig 13,4 millioner avspillinger på Spotify. Den siste måneden har han hatt 1,1 millioner unike lyttere på verdens største strømmetjeneste.

For en måned siden:

Les også

- Det som skjer med Alan Walker nå, er helt absurd

Han har ennå et godt stykke frem til to andre Fana-gutter, Kygo og Alan Walker. Sistnevntes «Faded» har sensasjonelle 157 millioner avspillinger på Spotify allerede og har vært blant det ti mest spilte låtene i hele 2016. Walker er den 30. mest spilte artisten på Spotify totalt, med 14,3 millioner unike lyttere den siste måneden.

Kygo er strømmet over 1,1 milliarder ganger. «Firestone» er fremdeles mest populær, med 381 millioner avspillinger. Med sine 18,5 millioner unike lyttere den siste måneden, er Kygo den ellevte mest spilte artisten på Spotify totalt.

Kygo går foran:

Les også

Kygo bader USA i rødt, hvitt og blått

— Jeg er usedvanlig takknemlig for at Kyrre (Kygo) velger å ta med seg en norsk artist på veien denne gangen.

— Kjenner dere hverandre?

— Lite grann. Jeg har møtt Kyrre to ganger. Første gangen var etter at jeg fikk forespørselen om å delta på turneen. Vi traff hverandre på Bylarm for halvannen uke siden. Veldig hyggelig, sier Alven.

Hopper av studiene

Han og plateselskapet jobber for at det skal bli mest mulig promoteringsarbeid på Europa-turneen. Dette blir også en god skole for Alven.

— Jeg kommer til å lære veldig mye. Jeg har begynt slippet av en EP med fire låter, som kommer fremover mot turneen. Så jeg håper at dette vil gi låtene mer oppmerksomhet.

— Du er på vei mot en Bachelorgrad i musikk på Universitetet i Agder, i Kristiansand. Hva skjer?

— Jeg har studert utøvende rytmisk musikk med laptop som hovedinstrument der i to og et halvt år, men jeg føler ikke at jeg har tid til å fullføre studiet nå. Så jeg flytter tilbake til Bergen for å konsentrere meg om artistlivet, sier Alven.

Kjempesalg i Bergen

Cloud Nine, Kygos egen festival på Bergenhus festning, Koengen, er blitt en formidabel publikumssuksess. Over 21.000 billetter er allerede solgt til showet 20. august. Arrangør Bergen Live tror det kan være utsolgt i løpet av måneden.

BYLARM: Sonny Alven og Kygo sammen på Bylarm forrige helg. Privat

— Det er jo helt fantastisk å kunne spille for et fullt Koengen. Jeg har faktisk ikke vært på noen av storkonsertene, men spilte for 4000 i festivalteltet til UKEN der sist torsdag. Responsen var god. Jeg traff også Alan Walker for første gang på etterfesten der. Det var skikkelig kult. Jeg skal tilbake til festningen for å spille på Bergenfest i juni. Jeg får suge inn litt erfaring da før den store festen i august, sier Alven og smiler.

Kygo – som i helgen spilte for 12.000 mennesker på Flamengo-stranden i Rio de Janeiro – er ikke mindre begeistret for salget i Bergen.

— Det er utrolig gøy med den gode responsen på festivalen. Det er jo ganske vilt at det har blitt solgt så mye billetter uten at noen andre artister er annonsert. Jeg gleder meg vilt, sier Kygo – som før europaturneen skal spille på verdens største festival for elektronisk musikk, Ultra i Miami, om et par dager.

— Dette er en av drømmefestivalene. Nå får jeg spille der for andre gang. Ikke nok med det, jeg skal i år spille på den store hovedscenen. Det hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få muligheten til.