- Barn skiller ikke mellom meg og Winter

Det er ikke helt uproblematisk å spille den ondeste fyren på barne-TV. Bare spør Vidar Magnussen.

MITT LIV SOM WINTER: I serien «Snøfall» spiller Vidar Magnussen den pertentlige sekretæren Winter, som etter litt om og men blir «ond». Magnussens rolle som Winter har gjort desember-hverdagen litt annerledes.
 • Kjetil K. Ullebø
  Kjetil K. Ullebø
  Musikkansvarlig i BT
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– De andre ungene begynte å hyle da jeg skulle hente syvåringen på skolen. Først følte jeg meg som en skikkelig stjerne, men det var ikke derfor de hylte, sier skuespiller Vidar Magnussen til BT.

Les også

Les også: Hør Razikas homoversjon av den kjente julesangen

Bergenseren er for tiden aktuell i rollen som den ondeste fyren på TV. Eller i hvert fall den ondeste fyren på barne-TV. Vi snakker selvsagt om rollen som Winter i NRKs store adventsserie «Snøfall».

Tause treåringer

Winter er den pertentlige sekretæren som ikke liker latter og moro. Og da han ikke blir utpekt som julenissen Julius’ nye lærling, blir han så sjalu at han blir «ond». Han bortfører julenissen, og setter seg selv inn som hans lærling og etterfølger.

Slikt går ikke upåaktet hen hos landets barn. Og det er ikke til å komme vekk fra at Winters handlinger har skapt visse situasjoner når Magnussen har hentet på skolen eller i barnehagen.

– Det var da syvåringene skrek og løp vekk fra meg, jeg skjønte at de ikke skrek fordi jeg liksom var blitt en «stjerne», sier Magnussen.

Les også

Les også: «Snøfall» byr på spenning og magi for hele familien

SUKSESS PÅ TV: Etter mange år som teaterskuespiller, gjør skuespiller og komiker Vidar Magnussen nå suksess i flere tv-serier.

Det var på radioprogrammet P3 Morgen Vidar Magnussen først fortalte om sitt nye liv som den onde Winter.

– Barn går rett på sak

– Hvordan er det å hente i barnehagen da?

– De små er litt sånn «nå skal jeg være helt stille, slik at Winter ikke oppdager meg». Det blir bare helt taust når jeg kommer, sier han.

Vidar Magnussen er i løpet av de siste årene blitt en av landets mest kjente skuespiller og komikere. Mange kjenner han blant annet fra rollen i den populære serien «Side om Side».

– Jeg er vant til at voksne folk kanskje nikker litt høflig når de ser meg. Men barn henvender seg på en helt annen måte.

– Hvordan henvender de seg?

– De kommer rett bort og krever svar! De går rett på sak. «Hva har skjedd med Julius? Når kommer Julius tilbake? Og hvorfor er du så slem?». Men jeg må få understreke at det er morsomt med alle reaksjonene.

Onde bergensere

– Hvordan reagerer dine egne barn på din rolle i serien?

– Nei, de er liksom blitt forberedt. Det er lenge siden vi begynte innspillingen. Men treåringen har begynt heie på Winter, sier Magnussen, som selv har tre barn.

Det er flere bergensdialekter i sving i «Snøfall». Kjersti Elvik spiller den strenge – og tilsynelatende litt slemme – stemoren til hovedpersonen Selma.

– Vi har to bergensere her, og begge spiller «slemme» rollefigurer. Tilfeldig?

Les også

Les også: Lars Vaular spiller seg selv i ny nettserie

– Haha. I dette tilfellet er det nok tilfeldig, men det er jo del av et større bilde. Jeg hadde nettopp en bergensk skurkestemme i animasjonsfilmen «Storkene». I «Snøfall» har jeg prøvd meg på en veldig pen bergensk, men da høres jeg jo bare ekstra ond og skurkete ut!, sier Magnussen og ler.

– Men jeg vil understreke at Winter egentlig ikke er ond, avslutter Magnussen.

PS: Den snille julenissen i «Snøfall», Julius, spilles av bergenseren Trond Høvik. Han bruker østlandsdialekt i serien.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
 1. TV
 2. Vær
 3. Barn og unge

Les videre

 1. Galaktisk krig for en neve dollar
  Sterk regi og god action redder svakt manusarbeid, men to tredjedeler av en god film kommer ikke til å holde i lengden.

  Les hele artikkelen

 2. Møt Razika på BT Lydsjekk!

 3. Bygningsarbeiderens blues

BT anbefaler

Massivt hærverk på biler og kabler: – Potensielt livsfarlig

En kvinne er pågrepet etter hærverk på en rekke biler og strøm- og fiberkabler.

LES SAKEN