Filmstjerner får Twitter-forbud

Filmselskapene er lei av lekkasjer.

  • Øyvind Berekvam
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

De store underholdningsselskapene har oppdaget at det er vanskelig å kontrollere hva stjernene gjør på sosiale nettsteder som Facebook og Twitter. Paula Abdul fikk mye oppmerksomhet da hun brukte mikrobloggetjenesten Twitter til å annonsere at hun trakk seg som dommer i American Idol i august.

Selskapet bak programmet, Fox, ble tatt på senga da nyheten ble spredd på nettet, og nå vil underholdningsgigantene forsøke å få bedre kontroll på stjernene.

Twitter

Ifølge den britiske avisen The Telegraph legges det nå inn egne klausuler om bruk av sosiale nettsteder i stjernenes kontrakter. Både Disney og Dreamworks er i ferd med å ta skritt som forbyr brudd på taushetsplikten via «Facebook, Twitter eller hvilket som helst annet interaktivt sosialt nettsted eller personlig blogg».

Ifølge The Hollywood Reporter har det vært flere eksempler på uønskede lekkasjer fra filmer, tv-serier og tv-programmer det siste året, og selskapene vil ha sterkere kontroll over hva stjernene sier til media.

Diaz

Blant skuespillerne som nevnes i forbindelse med Twitter-forbudet er Cameron Diaz og Mike Myers, som begge skal være med i den fjerde filmen om det grønnet trollet «Shrek». Filmen har fått tittelen «Shrek Forever After», og har premiere neste år.

Det er også bekreftet at Antonio Banderas får boltre seg i en egen film om den elskverdige katten. Ifølge filmdatabasen Imdb.com får «Puss in Boots: Story of an Ogre Killer» premiere i november 2011.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert