Fra Afrika til Kabbala-møte

Madonna har endelig fått adoptivdatteren Mercy James (3).

Publisert Publisert
  • Hanne Tenfjord Skodje
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Den vesle malawiske jenta ble fløyet sammen med Madonnas crew først med privatfly til Sør-Afrika, før de satte kursen mot London, Heathrow. Der ventet hennes nye familie, melder avisen Daily Mirror.

Kabbala-møte

Avisen melder at få timer etter ankomst dro Madonna, datteren Lourdes (12), sønnene Rocco (8) og David (3) og Mercy sammen til Kabbala-senteret i London for at den nyankomne skulle få sin første leksjon i troen.

Kabbala omtales ofte som en mytisk trosretning innenfor jødedommen, og blir av kritikere kalt en sekt. Les hva Store norske leksikon skriver om Kabbala.

Vanskelig adopsjon

Madonna så Mercy første gang i 2006 på et barnehjem da hun og eksmannen Guy Ritchie besøkte Malawi. Den gang motsatte bestemoren seg en adopsjon så kraftig at Madonna valgte å søke om adoptere David Banda i stedet. I fjor forsøkte Madonna igjen å adoptere Mercy, men i april ga en dommer henne avslag fordi hun ikke bodde i Malawi.

For to uker siden omgjorde en høyere rettsinnstans kjennelsen. Kritikere mener Madonna har fått spesialbehandling fordi hun er kjent og fordi hun har spyttet inn hundrevis av millioner til veldedige formål i det lutfattige landet.

Faren i sorg

Faren til Mercy, James Kambewa, uttaler til Daily Mirror:

«Min Mercy er borte. Madonna har brukt pengene og makten sin, men mitt blod er i Mercy for alltid. Det er ingenting jeg kan gjøre nå.»

Ifølge myndighetene finnes det rundt to millioner foreldreløse barn i Malawi. En fjerdedel har mistet foreldrene på gå grunn av HIV/Aids.

Madonna holder sine første konserter på norsk jord noensinne 28. og 30. juli

Foto: WENN / SCANPIX

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Vi risikerer å bli isolert store deler av høsten og vinteren om dette er hva Fjord1 leverer

  2. USA har levert WHO-oppsigelsen til FN

  3. Vil bygge 80 boliger og marina til 700 båter: – Vi var nesten i mål. Så snudde kommunen.

  4. Avlyser Bergen julemarked på Festplassen

  5. Her kjører mange feil – nå kan det bli tatt grep

  6. – Det er ikke lenger greit å si «han skyter som en jente»

  1. Underholdning