Ny Jackson-lege etterforskes

En lege som tidligere er tatt for å ha skrevet ut resepter for Janet Jacksons flere aliaser, må nå levere alle Michael Jackson-arkivene sine til politiet.

Publisert Publisert
  • Janne Hagen
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Det er kilder i Los Angeles-politiet som sier til TMZ.com at legen, dr. Allan Metzger, er stevnet.

Metzger har tidligere fått reprimande av Medical Board of California for å ha forsynt Michaels søster, Janet Jackson med diverse reseptbelagte midler. Jackson-søsteren skal ha skjult seg bak flere ulike identiteter som legen skrev ut reseptene til.

Alias Omar

Legen har tilsynelatende også har akseptert flere aliaser fra Michael Jackson da han behandlet ham. TMZ sitter på opplysninger om at legen blant annet har merket Jacksons arkivmapper med Omar Arnold/Michael Jackson. Men det er ikke ulovlig å bruke alias dersom det i tillegg opplyses om det korrekte navnet til pasienten. Som i nevnte tilfelle.

Metzger skal ha levert disse arkivene til politiet for en uke siden.

– Årevis siden

– Jeg har ikke behandlet Michael Jackson på flenge, sa dr. Metzger til TMZ tidligere i juli.

Legen sa videre at han hadde snakket med Jackson på telefonen i april, og diskutert comeback-konsertene med ham. De hadde også snakket om barna, helsen, kosthold og hydrering.

Oppsøkte Jackson

Legen ble spurt om han hadde snakket med Jackson om propofol, anestesimiddelet som Jacksons lege, dr. Conrad Murray, var hyret for å sette daglig for å hjelpe popstjernen til å sove, og som angivelig ble gitt intravenøst bare timer før Jackson døde.

Dette nektet legen for.

Metzgers advokat, Harland Braun, bekrefter imidlertid nå at legen oppsøkte Jackson i sitt hjem i april, og at popstjernen spurte om å bruk av propofol hjemme. Legen skal ifølge advokaten ha frarådet dette.

Ba om propofol

Braun mener Jackson spesifikt ba legen om å skaffe propofol, men at Metzger nektet.

Legen skal ifølge Braun ha skrevet notater for journalen etter dette møtet, men han er usikker på akkurat når det ble gjort.

Publisert

Les videre

  1. - Begraves på bursdagen

  2. Begravelsen utsatt

Foto: EPA