Melankoli for massene

Høstdepresjoner kommer ikke i vakrere form enn dette.

Publisert Publisert
5 av 6 hjerter
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

Det er ikke mange rockeartister som kan konkurrere med Thomas Dybdahl når det gjelder kunsten å fremføre ekte lidelse fra scenen.

Som i slik grad behersker denne vidunderlige masochistiske kombinasjonen av kjærlighetssorg, høst og regnvær godt blandet med rødvin, stearinlys og vakre ballader.

— Nå har jeg vært trist i snart tre år, som han selv lett ironisk uttrykker det midtveis. I løpet av disse årene har Thomas Dybdahl gitt ut tre album som har fått betegnelsen «oktobertrilogien», spesielt for sine høstlige stemninger. Men aldri så galt at det ikke er godt for noen. For publikum på den utsolgte konserten på Kvarteret fredag kveld virkelig elsket den stakkars mannen.

Men Dybdahl balanserer ofte på stram line. Mer enn en gang denne kvelden sto han i fare for å havne i den stygge, sorte gryten for føleri - følera. For svulstig og pompøst er det. Noen ganger nesten så Dybdahl er i ferd med å bli rockens svar på Jan Werner. Det er så vi forventer at både Harmonien og koret ved Operaen skal trå til når melodiene nærmer seg sin avslutning på det mest triste.

Men Thomas Dybdahl kommer seg trygt ned på bena. Først og fremst fordi vi tror på mannen. Dernest er melodiene vakre og stemmen en korgutt verdig. Og best av alt; Thomas Dybdahl er jo egentlig en trivelig kjernekar som spøker med publikum, får alle til å skåle på kommando og etterlater salen i godt humør.

Det er ikke ofte vi hører et så perfekt lydbilde i Teglverket som denne kvelden. Så har da Thomas Dybdahl også med seg en ualminnelig dyktig gjeng musikere. Perfekt og smakfullt med små finurlige detaljer og en anelse countryflavour.

Thomas Dybdahl har noen uvanlig veloppdragne fans. Her var det musestille under fremføringen, unntatt når det var behov for allsang. Til gjengjeld viste begeistringen seg ved at selv etter to sett med ekstranumre ville salen ha mer.

Mandag er det en ny mulighet da Thomas Dybdahl har ekstrakonsert.

ANMELDT AV

EINAR ENGELSTAD

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert