BFO-trompetist årets dirigent

For andre år på rad er Allan Withington kåret til årets dirigent på det prestisjetunge nettstedet for messingblåsere, 4barest.com.

  • Britt Sørensen
    Britt Sørensen
    Filmanmelder
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Nettstedet er et populært forum for entusiastiske messingblåsere og brukes av både profesjonelle og amatører. Kåringen er basert på stemmer fra hele verden, og Allan Withington (bildet) var i konkurranse med både amerikanske og europeiske dirigenter.

Withington spilte en sentral rolle i oppblomstringen av sterke og nå velkjente vestlandske korps. Han har dirigert Krohnengen brass band, Tertnes brass, Eikanger Bjørsvik musikklag og Manger musikklag.

I dag er han sjefdirigent for Stavanger Brass Band, som vant NM 2007, samt for det engelske Grimethorpe Colliery Brass Band, som i oktober 2007 vant det engelske mesterskapet for brass band i Royal Albert Hall i London. Withington har vunnet dette mesterskapet seks ganger med tre forskjellige brass band, noe som aldri før har hendt i mesterskapets 107 år lange historie.

Withington er opprinnelige engelsk, og har vært trompetist i Bergen Filharmoniske Orkester siden han flyttet til Norge i 1982.

ÅRETS DIRIGENT: Allan Withington

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert