Shrekelig høst

«Shrek 3» får storlansering neste måned. 154 kopier sendes ut til norske kinoer.

Publisert:
Ann-mari Gregersen

Den grønne sjarmklumpen Shrek er igjen klar for norske kinoer. Den første filmen ble sett av 350.000, mens oppfølgeren fikk hele 620.000 besøkende. United International Pictures (UIP) tror at flere vil se treeren.

Etterlengtet

31. august har filmen premiere, og det skal merkes. 90 byer viser filmen på premieredagen, og «Shrek 3» sendes ut i 154 kopier. Grunnen til at antall kopier er flere enn kinoer, er at det sendes ut digitale, dubbede og originale kopier.

— Det er en stor lansering. Jeg kjenner ikke til at det er blitt sendt ut så mange kopier tidligere, sier markedssjef Nancy Reiberg i UIP.

Shrek har også gjort det bra på dvd-markedet, og Reiberg mener «Shrek 3» er en etterlengtet film.

— Den favner i alle målgrupper, og de tidligere filmene har vært med på å skape forventninger. Jeg tror derfor at treeren kan komme til å bli mer sett enn toeren.

Homofili og skilsmisse

I den nyeste filmen skal Shrek for alvor ta steget inn i voksenverden, og vi snakker da både om å være konge og å bli far.

Nancy Reiberg tror at en av grunnene til at filmen favner vidt, er Dreamworks evne til å ta for seg virkeligheten.

— De tar for seg homofili, skilsmisser og gjør det med humor. De har med noe for voksne også, samtidig som de klarer å kommunisere med barna.

Davy som stygg stesøster

I den dubbede versjonen er det et stjernelag av norske skuespillere og tv-ansikter som har stemmene.

— Asgeir Borgemoen og Thomas Giertsen er perfekte som Shrek og Eselet, de identifiserer seg jo veldig med rollene. Videre er blant andre Anders Hatlo kongen mens Ellen Horn er dronningen. Davy Wathne er den stygge ste-søsteren Doris, mens Per Ståle Lønning er Mabel, den andre stygge ste-søsteren, forteller Nancy Reiberg.

De norske stemmene legges på nå, og filmen skal være ferdig dubbet til filmfestivalen i Haugesund, som starter 18. august. Den offisielle premieren er altså 31. august.

Se Shrek-klipp her

Publisert: