Myra drev med musikk i smug. Noen måneder senere sang hun «Nystemten» foran 10.000 på Koengen.

– Jeg trodde ingen ville bry seg da jeg la ut min første låt, sier bergenske Myra.

SANG FOR BRÆKHUS: Da bergenske Myra ble utvalgt til å synge «Nystemten» før Cecila Brækhus’ tittelkamp på Koengen, innså hun raskt at hun måtte øve. - Hvem kan hele «Nystemten»?, spør hun lattermildt. Torsdag kveld skal hun være med på BT Lydsjekk 8. mars-spesial på Chagall. Wikimedia Commons/Frank Wammen

Myra dukket tilsynelatende opp fra intet høsten 2016 med låten «Hold an».

– Jeg hadde holdt det hemmelig for de aller fleste at jeg hadde begynt å skrive låter, og jeg hadde ingen forventninger da jeg la ut «Hold An» på Soundcloud. Men det gikk ikke lenge før det tok litt av. Plutselig var jeg forsiden av BT, og venner av meg bare: «hvorfor er du i BT»? sier Regina Tucker fra Bergen, bedre kjent som artisten Myra.

Les også

– Hemmeligholdet var aldri et PR-stunt

– Hvor lang tid gikk det gikk fra du lastet opp låten, før folk begynte å ta kontakt?

– Jeg tror låten hadde lagt ut én dag da Leo Ajkic og Lars Vaular tok kontakt. Og noen dager senere ville Bylarm booke meg. Jeg sa selvsagt ja, selv om jeg aldri hadde spilt en skikkelig konsert før, sier hun.

– Jeg er glad jeg har brukt tid

Det knappe halvannet året som har gått siden hun slapp sin første låt har Myra brukt godt. Hun har spilt på Bylarm, hun har gitt ut låten «Ventet på deg» med Lars Vaular og nylig ga hun ut låten «Føler meg selv», som er blitt omfavnet av NRK P3.

EKSPRESSFART INN I RAMPELYSET: Myra kom tilsynelatende fra intet, men plutselig var hun på alle hiphop-interessertes lepper. Odin Jæger

Til sommeren skal hun spille på Bergenfest, men aller først skal hun være med på BT Lydsjekk 8. mars-spesial på Chagall, sammen med artisten Luna.

– Da jeg hadde sluppet «Hold An» var det fristende å bare pøse ut låter. Men jeg har egentlig brukt 2017 til å finne ut hvem jeg er musikalsk.

På å føle meg selv, sier Myra.

– Hvem i alle dager kan hele «Nystemten»?

Noe av det sprøeste Myra har gjort i løpet av det siste året, er altså å synge «Nystemten» foran 10.000 mennesker på Koengen, før Cecilia Brækhus’ tittelkamp i juni.

Les også

Dolk-salg gir bergensband utenlandshjelp

En rekke av byens rappere, blant andre Lars Vaular, Kamelen og Dårlig Vane, sto for underholdningen. Men det var altså Myra som fikk lov til å hedre Brækhus med Nystemten.

– Jeg har selvsagt «Nystemten» i mitt hjerte. Men jeg innså raskt at jeg ikke kunne hele. Er det noen som kan hele egentlig? Jeg måtte øve litt, men det var veldig kult å synge den for Cecilia Brækhus og så mange mennesker, sier Myra.

KOMMER PÅ LYDSJEKK: I tillegg til Myra kommer artisten Luna på Chagall 8. mars. GORM K. GAARE / EUP-BERLIN.COM