Domkantoren Grammy-nominert

Kordirigent Kjetil Almenning kan vinne Grammy-pris. Også Leif Ove Andsnes er nominert - for niende gang.   

OVERRASKET: Domkantor i Bergen, Kjetil Almenning, er boblende glad og overrasket over å bli Grammy-nominert som kordirigent. HELGE SUNDE

— Veldigmoro, og en fjær i hatten! Det er ikke mange nordmenn som får en sliknominasjon, sier Kjetil Almenning, domkantor i Bergen, som sammen med koretEnsemble 96 og Nidaros Strykekvartett er Grammy-nominert i klassen Bestefremføring av et kor for albumet "Kind".

- Boblende glede

Det har haglet inn gratulasjoner til Kjetil Almenning heletorsdagen siden nominasjonene ble kjent.

— Jeg fikk meldinger med gratulasjoner i morges som jeg ikke skjønte noe av derog da. Nå føler jeg bare boblende glede, stor ære og stor overraskelse. Detteer veldig moro! sier domkantoren, som ble tatt på sengen av nominasjonen.

— Jeg hadde ikke tenkt på at jeg kunne bli nominert nå. Men platen kom vel ut iUSA i år, selv om den ble utgitt i Norge i fjor, sier han.

Også lydtekniker for " Kind", Morten Lindberg, erGrammy-nominert i klassen for Beste surroundalbum.

- Stor ære

Leif Ove Andsnes kan notere seg sin niende Grammy-nominasjoni klassen Klassisk instrumentalsolo. I år handler det om utgivelsen"Rachmaninov: Piano Concertos Nos. 3 & 4." Andsnes har imidlertidaldri vunnet en Grammy.

Også lydtekniker på Andsnes' Rachmaninov-utgivelse, ArneAkselberg, er nominert i klassen Beste klassiske lydproduksjon.

Om domkantor Kjetil Almenning og Leif Ove Andsnes fårGrammy-priser blir avslørt 12. februar 2012 i Los Angeles, der det 54.Grammy-showet finner sted.

Domkantor Kjetil Almenning er fornøyd uansett utfall.

— Jeg tror ikke jeg vinner. Med den gjengen av andre som er nominert, er det enstor ære og gull verdt bare å være nominert, sier han.

En liten feiring skal han uansett koste på seg.

— Detblir vel en liten tur ut i kveld med gode venner for å la dette synke inn,tenker jeg!