Full krangel med Paradise-vinner

Bergensstudenter sier «Paradise Hotel»-vinner Carl Eliassen har stjålet forretningsideen deres.

FØLER SEG SNYTT: Bergensstudentene Martin Schütt (til v.), Kristian Bjørset og Sondre Holvik skulle starte nettbutikk sammen med «Paradise Hotel»-vinner Carl Eliassen. Nå beskylder de Eliassen for å ha stjålet ideen deres.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Carl Eliassen (22) vant årets utgave av realityserien «Paradise Hotel».

På TV gikk han ofte rundt i en singlet med påskriften «stek! stek! stek!» og omtalte seg som en «stekare» (se faktaramme).

Nå har Eliassen startet nettbutikk hvor han selger kopier av signaturtrøyen.

I Bergen sitter tre økonomistudenter og føler seg snytt. De sier TV-kjendisen har stjålet ideen deres. Egentlig skulle de starte et samarbeid med Eliassen. Men nå opererer Paradise-vinneren på egen hånd.

Møttes på ferie

— Denne skjorten har jeg designet, forteller Sondre Holvik (21).

— For moro skyld lagde vi fire sånne singleter da vi skulle på ferie til Magaluf sist sommer. Der møtte vi Carl. Han la merke til singletene og syntes de var kule. Han spurte derfor om han kunne kjøpe en for noen shots i baren hvor han jobbet den sommeren, forteller Holvik.

Et halvt år senere fikk de høre at Eliassen skulle være med på «Paradise Hotel».

— Vi tenkte at det hadde vært gøy om Carl hadde brukt singleten på TV. Han gikk med den et par ganger, og jeg la merke til at det på flere forum og på Facebook ble spurt om hvor Carl hadde fått tak i den, sier Holvik.

Nettbutikk

Slik oppsto ideen om en nettbutikk der de kunne selge singleten. Holvik fikk med seg Martin Schütt (20) og Kristian Bjørset (20). I starten av mai sendte de en e-post til Eliassen.

— Han ringte meg dagen etterpå og virket veldig interessert i å samarbeide, så vi brukte mye tid på å planlegge og gjøre klar nettbutikken og distribusjonssystemer, sier Holvik.

11. mai var nettsiden stek.no klar for kunder.

— Men da var Carl plutselig veldig vanskelig å få tak i. Da han endelig tok telefonen virket han ikke interessert i det hele tatt. Det virket som han ga blaffen, sier Holvik.

- Dårlig moral

I mellomtiden hadde imidlertid Eliassen registrert domenet stekare.no. På nettsiden selger han nå singleter som ligner på den han kjøpte på Magaluf i fjor sommer.

De tre økonomistudentene mener Eliassen har stjålet forretningsideen deres.

— Det er forferdelig irriterende, sier Martin Schütt.

— Han selger den samme varen. Det er så dårlig forretningsmoral som det er mulig å ha.

Forliksklage

De tre har vært i kontakt med Kopinor, som er en organisasjon for rettighetshavere, Patentstyret og en advokat. Ifølge dem selv har de fått samme svar overalt: Det er ingen tvil, Holvik eier rettighetene til designet.

— Men vi kan ikke bruke mye penger på å forfølge dette. I første omgang har vi kontaktet Forliksrådet, og håper på en snarlig løsning der.

Holvik, Schütt og Bjørset opplyser at de har solgt rundt 300 singleter i løpet av de to snaue ukene butikken har vært åpen. Det er de fornøyd med.

— Men Carl har nå den sjette største bloggen i Norge. Det har en enorm markedsføringsverdi, påpeker Schütt.

Økonomistudentene sier at de likevel tenker på mer enn profitt.

— For oss er det kult å få testet en idé i det virkelige liv. Det er noe av moroa.

- Det er fake

Carl Eliassen selv benekter at han har stjålet noen forretningsidé.

— Dette stemmer ikke i det hele tatt. Hvem er det som har brukt denne t-skjorten? Det er det jeg som har gjort. Uten meg ville den ikke hatt noen verdi. Jeg har rettighetene. Det de sier er fake, sier han.

- Hvordan skaffet du t-skjorten som ble brukt i Paradise Hotel?

— Jeg husker ikke helt. Eller jeg tror jeg fikk den av en jeg kjenner. Men jeg husker ikke navnet hans.

Eliassen benekter at han i det hele tatt vet hvem Sondre Holvik er. Han har ingen formening om hvorfor økonomistudentene sier at han har stjålet stek-konseptet.

— Jeg driter i hva han sier. De har ikke rett til å gå til avisen med dette. T-skjortene er forresten ikke helt like. Det er forskjeller på dem.

- Hvem har laget t-skjortene du selger?

— Jeg har designet dem og har rettighetene selv.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert:
VINNER: Carl Eliassen vant årets finale i «Paradise Hotel» FOTO: TV3