Bergensartistene måtte se seg slått

Kristian Kristensen vant årets Urørt-finale

VANT IKKE: Bandet WDSTCK fra Bergen.

I fredagens Urørt-finale var det tre bergenske artister — Miss Tati, Silja Sol og WDSTCK - et band fra Stavanger - Slutface - og sangeren Kristian Kristensen fra Harstad.

Til slutt var det Kristensen som gikk av med seieren med sangen «Lyset».

Han beskriver seg som en alternativ singer-songwriter med elementer fra indie, folk og britisk elektronika. I finalen stilte Kristian med sin ferskeste singel «Lyset» – en stemningsfull og inderlig låt på nordnorsk, melder NRK.

— Nei, dette er vanskelig å si. Dette føles helt ææh, all støtten jeg har fått, alle som har spredd låtene mine og stemt. Tusen takk! Dette skal feires masse med de beste folka og masse øl!, sa Kristian Kristensen idet han blir utropt som vinner.

Fersk finalist

Mens både Miss Tati og Silja Sol har holdt en del konserter i hjembyen, er WDSTCK et helt ferskt band.

Vokalist Didrik Thulin (25) mener det hele er litt surrealistisk.

— Vi har ikke engang spilt live, men nå føler jeg vi begynner å bli klare, sier han før lydsjekk på Studentersamfundet i Trondheim torsdag formiddag. Dagen etter skal finalen finne sted på samme scene. Popelektronikabandet ble dannet i mai i fjor, men har bare vært fysisk sammen som band i fire-fem måneder, etter at gitarist Mats Brun (26) dro til Hawaii i høst, forteller Thulin. Sidan starten har dei blitt plukka ut til «Single of the Week» i britiske Daily Mirror, og blitt lista på NRK P3.

— Ikke for store

Urørt-konkurransen har til hensikt å løfte frem ukjente artister. For bergensere er flere av artistene i finalen allerede kjente - Silja Sol har blant annet en Spellemann-nominasjon å vise til.

Urørt-prosjektleder Jørgen Hegstad mener det likevel harmonerer med konkurransens hensikt, da finalistene er plukket ut blant de som har blitt kåret til ukens Urørt gjennom fjoråret.

— Silja Sol fortjener både publikum og anerkjennelse i enda større grad, og vi mener derfor hun har noe i Urørt-universet å gjøre, sier han.

Kriteriet for å være med er at artisten ikke skal ha platekontrakt hos et stort selskap. Redaksjonen gjør likevel løpende vurderinger gjennom året om hvorvidt artisten er for stor eller ikke.

Les også

Stjerner i par

— Aurora Aksnes vurderte vi til å være for stor, og det samme har tidligere skjedd med Nico & Vinz, sier Hegstad. Han tror Bergen er overrepresentert blant annet på grunn av byens musikalske mangfold.

Les også

Sjarmerte publikum i senk

— Bergen er en musikkby med mange ulike typer musikk. Vi ser det med at WDSTCK har et mer kommersielt elektronisk uttrykk, Miss Tati står med en fot i R & B, mens Silja Sol heller mer mot visekategorien.

- Alle støtter hverandre

De tre bergenske finalistene er allerede booket inn til Bergenfest i sommer, mens Silja Sol og WDSTCK begge er i stallen til Mikal Telle-byrået MADE.

Vokalist Thulin i WDSTCK skryter av samholdet i musikkbyen Bergen

— Her er en kultur for å dele, og det er lett å komme inn i miljøet. Når en først er inne, ser en at alle spiller i hverandres band, og det er veldig gøy å se at alle støtter hverandre. Det er nok det beste ved Bergen - at når du først er inne i miljøet, så vil alle hjelpe til.

KAN VINNE: Miss Tati. ELIAS DAHLEN (arkiv)

KAN VINNE: Silja Sol. EIRIK BREKKE (arkiv)