Oktoberlydmannen

Det er snart slutt på oktober. Altså er det på høy tid med Thomas Dybdahl-konsert. Torsdag kan du se ham på Logen.

Publisert Publisert
  • Lars Holger Ursin
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

Fjorårets største overraskelse fra oljebyen i sør het Thomas Dybdahl. Som et musikalsk svar på «Mongoland» tøt han ut fra mellom to benkerader og sjarmerte platekjøpere og juryer nesten pinlig kraftig i senk med debuten «...That Great October Sound».

Siddisen stakk overraskende av med både Spellemanns— og Alarmprisene denne våren, og fikk i kjølvannet av dem velfortjent oppmerksomhet, både fra publikum og presse. Radiosingelen «From Grace» lå hele 14 uker på P3s a-liste, 10 uker på P1, og kan fortsatt høres på soundtracket til suksessfilmen «Buddy». Blant annet.

I begynnelsen av oktober kom Dybdahlsý solooppfølger, «Stray Dogs». Også den til skryt fra kritikerne: «Dybdahl bygger sin musikk på pakkeløsningen av maskulin melankoli, lys, naken stemme, sterke piano- og orgelklanger og melodier med like mengder gospel og blues i seg. Det sier mye om evnene at han opptrer så trygg og naturlig i dette formatet at det ikke er overdrevent å sammenlikne med Jeff Buckley og den eldre utgaven av Nick Cave» skrev BTs anmelder. Litt strengt, kan det virke som, at har bare fant plass til fire øyne på terningen, men så fikk heller ikke debuten full pott i avisen heller.

Og hovedpersonen selv tar nok kritikker - som stort sett alt annet - med stor ro. Selv ikke suksesskjøret i våres lot han gå særlig inn over seg.

— Vi var jo heldige med timingen, hadde akkurat reist på turné da prisene kom. Kanskje vi får spilt for fulle og ikke halvfulle hus fremover, sa Dybdahl til BT da vi pratet med ham i februar i år. Høyere enn det er ikke Thomasý ambisjoner. Selv om det er godt med plass oppover...

PLATEAKTUELL: Torsdag spiller Thomas Dybdahl live på Logen.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her svarer han om kvelden alt gikk galt

  2. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  3. Bil krasjet i gjerde og husvegg, to til Haukeland

  4. Før kampen pekte bergenseren ut Branns svakheter. Så scoret laget hans fem.

  5. Her ble bobilen og personbilen stående bom fast: – Det var litt uventet, kan man si

  6. Da Rimma (84) skjønte at livet gikk mot slutten, reiste hun til sønnen i Bergen. På veien fikk hun korona.

  1. Konsert