Audrey Horne

De seks medlemmene i hardrockbandet Audrey Horne krangler om alt mulig. Men en ting er de enige om: Den nye platen til Magneten er fin!

  • Kari Fauskanger
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

HVEM: Herbrand Larsen (keyboard og vokal), Torkjell «Toschie» Rød (vokal), Arve Isdal (gitar), Thomas Tofthagen (gitar), Tom Catao Visnes (bass) og Kjetil Greve (trommer).

SPILLER: Hardrock, enkelt og greit. — I alle fall er det det vi kaller det selv, sier Herbrand Larsen, som har ansvar for tangentene i Audrey Horne, til bt.no/ekstra.

NAVNET: Audrey Horne er navnet på datteren til hotelleier Benjamin Horne i David Lynchs tv-serie «Twin Peaks». - Den tøffeste tv-serien i historien, mener Herbrand, og forteller at både serien og den vakre Audrey gjorde et uutslettelig inntrykk på seks unge sinn da serien ble sendt på NRK tidlig på 90-tallet.

HISTORIE: Gruppen har holdt på i to-tre år. Alle har bakgrunn fra andre band, blant annet Enslaved og Gorgoroth. Siden de kjente hverandre fra før og hadde spilt sammen i ulike konstellasjoner, dukket spørsmålet naturlig opp: Hvorfor ikke spille sammen alle sammen?

UTGIVELSER: «Confessions & Alcohol» (ep) - 2005, «No Hay Banda» (album) - 2005 SISTE NYTT: Akkurat nå er Audrey Horne i gang med å skrive låter til album nummer to. - Den tøffeste platen noensinne, smiler Herbrand Larsen. Dessuten fikk gruppen vist seg frem på bransjefestivalen Popkomm i Berlin i september. Her fikk utenlandsk presse og bransjefolk fra hele Europa stifte bekjentskap med hardrockguttene med base i Bergen. Denne uken lager gruppen ny musikkvideo.

KRANGLER OM: - Hva er det vi ikke krangler om? spør Herbrand Larsen retorisk. For i Audrey Horne krangler de om alt mulig - fra bagateller til de store spørsmål. Med seks medlemmer som alle har sterke meninger, blir det fort heftige diskusjoner. Keyboardisten velger å se på det som en styrke - det finnes ingen lettvinte løsninger. Det blir med litt av alle i musikken.

FAVORITTPLATE AKKURAT NÅ: - Personlig hører jeg mye på Opeths «Ghost Reviers» akkurat nå, sier Herbrand Larsen. Han trekker også frem Magnetens siste - en plate alle i Audrey Horne liker å høre på når de er ute og reiser.

IDOL: Mike Patton i Faith No More - en kar som har gått sine egne veier og har gjort utrolig mye rart. Han spiller blant annet i Fantomas, som Herbrand hørte både på Roskilde og Quart i sommer.

AMBISJONER: - Vi vil gjerne nå ut til et bredere publikum og få gitt ut en plate som får oppmerksomhet utenfor den harde kjernen. Alle som liker fet rock kan også like Audrey Horne. Og de er det jo ganske mange av.

ANMELDERNE SIER: Om «No Hay Banda»:«Albumet låter mektig og storslagent fra første sekund; og sikkert for glatt for fansen i miljøet bandet springer ut fra. Men dette er noe helt annet enn grim black metal.» Øyvind Holen, BT. « Uttrykket til Bergens-gutta var hardt og enkelt på overflaten, men intenst og komplekst i dybden... Audrey Horne viste seg å være et band som vokser jo mer du hører på dem.» Lars A. Nedland i Fædrelandsvennen etter konserten på årets Quart-festival.

SE OPP FOR: Sahg, Obscure og Team Blitzkrieg - alle bandene spiller på Garage lørdag sammen med Audrey Horne. Team Blitzkrieg får sin debut på Garage.

HVOR OG NÅR: Garage, lørdag 22. oktober. Dørene åpner kl. 21, konsertstart kl. 22. - Vær tidlig ute, oppfordrer Herbrand Larsen. - Med fire band på programmet blir det et tett program.

PÅ NETT: www.audreyhornemusic.com

LØRDAGSROCK: Audrey Horne har med seg tre av sine lokale favorittband på konserten på Garage lørdag.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert: