- Det siste halvåret har vært magisk

Årets popkomet, Alan Walker fra Fana, spiller på USF Verftet 22. desember. Konserten skal filmes av TV 2 og strømmes til hele verden.

VERFTET: Alan Walker bergensdebuterer på USF Verftet 22. desember. Nå uten maske. Foto: Eirik Brekke

  • Frank Johnsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

19-åringen fra Fana har hatt en kometkarriere i 2016. Låten «Faded» er en av de største internasjonale slagerne i år, med 530 millioner strømminger på Spotify og 750 millioner visninger på YouTube – begge deler soleklar rekord for en norsk låt.

– Magisk å spille på hjemmebane

Walker har turnert de fleste verdenshjørner, men har holdt igjen i hjembyen Bergen. Istedenfor å gjøre en pangdebut på Bergenhus festning, er det nå bestemt at Røkeriet på USF Verftet, med plass til 1200 publikummere, blir åsted for den første konserten – to dager før julaften.

ULRIKEN: Alan Walker spilte inn sin nye musikkvideo på Ulriken for tre uker siden. Foto: Roar Christiansen

Konserten skal filmes av TV 2 for sending trolig i romjulen. Etter det BT erfarer, er Kurt Nilsen og Madcon blant gjesteartistene i Røkeriet.

Det er også bestemt at konserten skal strømmes live på Internett. Blant annet har Walker nesten 950.000 følgere på Facebook og over 3,3 millioner abonnenter på YouTube.

– Det blir spesielt å spille i Bergen Også fordi det kommer til å være mange venner og familie i salen. Det blir magisk å komme hjem, sier Alan Walker på en pressekonferanse på USF Verftet.

Har fjernet masken

Han er en av verdens mest spilte artister i år. Likevel velger han å spille på en klubb i Bergen. Mye på grunn av at han i januar traff den verdensberømte DJ-en Tiësto der.

– Han hadde nettopp remikset «Faded», så jeg fikk treffe ham. Det var kult at han gjorde en konsert i Røkeriet. Faktisk hadde jeg aldri vært på konsert der før. Derfor er det gøy, når jeg endelig kommer hjem, å spille der. Jeg føler det blir en viktig konsert – garantert et uforglemmelig øyeblikk, sier Walker.

Han møter pressen uten maske denne gangen. Det innebærer et lite stilskifte.

– Masken var et kult konsept for å skape artisten Alan Walker. Jeg programmert spill i 13–14 års alderen. Det var da jeg fikk interesse for å lage musikk. Jeg var også inspirert av hackergruppen Anonymous og TV-serien «Mr. Robot». Det var bare å ta på seg masken, så ble jeg artisten. Nå blir det sikkert en pause fra det imaget, men masken kommer tilbake, sier Walker.

I forkant av bergenskonserten skal Walker turnere Asia. Han starter i Kina 1. desember og avslutter i India 18. desember. Han har laget et livesett på mellom 60 og 90 minutter, der alle låtene har grunnsounden man forbinder med Alan Walker.

– Hypen har økt noe enormt

I den perioden skal han også slippe sin nye singel «Alone», som det ble spilt en smakebit av på pressekonferansen. Videoen er delvis filmet på Ulriken – og vokalisten denne gangen er svenske Noonie Bao, som blant annet har samarbeidet tett med en annen stjerne, Avicii.

– Det siste halvåret har hypen rundt meg økt noe enormt. Jeg har fått fotfeste i Asia og Europa. Nå skal vi bare forsterke merkevaren Alan Walker.

– Hvordan vil du beskrive 2016? Konserten i Bergen blir jo en avslutning på året.

– Det har vært surrealistisk, magisk, fantastisk. Jeg har møtt mange folk, nye kulturer. Dette hadde jeg i seg selv aldri trodd ville skje da jeg startet å lage musikk på gutterommet i 2012, det å kunne spille egne sanger foran et stort publikum. 2017 blir utrolig travel. Jeg turnerer Europa i februar. Og det kommer mye ny musikk, sier Walker.

Billettsalget til konserten på USF Verftet starter fredag, via hjemmesiden til Alan Walker.

Publisert
  1. Alan Walker
  2. Konsert
  3. Bergen
  4. TV 2
  5. Kurt Nilsen
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. Walker filmer unik bergensreklame

  2. Walker vinner pris

  3. Alan Walker samarbeider med superstjernen Sia

  4. 18-åringen fra Fana knuser alle norske rekorder

BT anbefaler

Smittetallene øker etter denne kvelden: – Det var svett og klamt

– Det var ingen form for smittevern der, utover en flaske antibac ved inngangen, sier Even Berntsen.

LES SAKEN