- Det siste halvåret har vært magisk

Årets popkomet, Alan Walker fra Fana, spiller på USF Verftet 22. desember. Konserten skal filmes av TV 2 og strømmes til hele verden.

Publisert:

VERFTET: Alan Walker bergensdebuterer på USF Verftet 22. desember. Nå uten maske. Foto: Eirik Brekke

19-åringen fra Fana har hatt en kometkarriere i 2016. Låten «Faded» er en av de største internasjonale slagerne i år, med 530 millioner strømminger på Spotify og 750 millioner visninger på YouTube – begge deler soleklar rekord for en norsk låt.

– Magisk å spille på hjemmebane

Walker har turnert de fleste verdenshjørner, men har holdt igjen i hjembyen Bergen. Istedenfor å gjøre en pangdebut på Bergenhus festning, er det nå bestemt at Røkeriet på USF Verftet, med plass til 1200 publikummere, blir åsted for den første konserten – to dager før julaften.

ULRIKEN: Alan Walker spilte inn sin nye musikkvideo på Ulriken for tre uker siden. Foto: Roar Christiansen

Konserten skal filmes av TV 2 for sending trolig i romjulen. Etter det BT erfarer, er Kurt Nilsen og Madcon blant gjesteartistene i Røkeriet.

Det er også bestemt at konserten skal strømmes live på Internett. Blant annet har Walker nesten 950.000 følgere på Facebook og over 3,3 millioner abonnenter på YouTube.

– Det blir spesielt å spille i Bergen Også fordi det kommer til å være mange venner og familie i salen. Det blir magisk å komme hjem, sier Alan Walker på en pressekonferanse på USF Verftet.

Har fjernet masken

Han er en av verdens mest spilte artister i år. Likevel velger han å spille på en klubb i Bergen. Mye på grunn av at han i januar traff den verdensberømte DJ-en Tiësto der.

– Han hadde nettopp remikset «Faded», så jeg fikk treffe ham. Det var kult at han gjorde en konsert i Røkeriet. Faktisk hadde jeg aldri vært på konsert der før. Derfor er det gøy, når jeg endelig kommer hjem, å spille der. Jeg føler det blir en viktig konsert – garantert et uforglemmelig øyeblikk, sier Walker.

Han møter pressen uten maske denne gangen. Det innebærer et lite stilskifte.

– Masken var et kult konsept for å skape artisten Alan Walker. Jeg programmert spill i 13–14 års alderen. Det var da jeg fikk interesse for å lage musikk. Jeg var også inspirert av hackergruppen Anonymous og TV-serien «Mr. Robot». Det var bare å ta på seg masken, så ble jeg artisten. Nå blir det sikkert en pause fra det imaget, men masken kommer tilbake, sier Walker.

I forkant av bergenskonserten skal Walker turnere Asia. Han starter i Kina 1. desember og avslutter i India 18. desember. Han har laget et livesett på mellom 60 og 90 minutter, der alle låtene har grunnsounden man forbinder med Alan Walker.

– Hypen har økt noe enormt

I den perioden skal han også slippe sin nye singel «Alone», som det ble spilt en smakebit av på pressekonferansen. Videoen er delvis filmet på Ulriken – og vokalisten denne gangen er svenske Noonie Bao, som blant annet har samarbeidet tett med en annen stjerne, Avicii.

– Det siste halvåret har hypen rundt meg økt noe enormt. Jeg har fått fotfeste i Asia og Europa. Nå skal vi bare forsterke merkevaren Alan Walker.

– Hvordan vil du beskrive 2016? Konserten i Bergen blir jo en avslutning på året.

– Det har vært surrealistisk, magisk, fantastisk. Jeg har møtt mange folk, nye kulturer. Dette hadde jeg i seg selv aldri trodd ville skje da jeg startet å lage musikk på gutterommet i 2012, det å kunne spille egne sanger foran et stort publikum. 2017 blir utrolig travel. Jeg turnerer Europa i februar. Og det kommer mye ny musikk, sier Walker.

Billettsalget til konserten på USF Verftet starter fredag, via hjemmesiden til Alan Walker.

Publisert: