Tre nordmenn kan ta Grammy i natt

Lydguruen Morten Lindberg og Stargate-duoen Mikkel Eriksen og Tor Hermansen er alle nominerte til Grammy. Årets utdeling finner sted natt til mandag norsk tid.

Publisert: Publisert:

Madison Square Garden i forkant av årets Grammy-utdeling. Tre nordmenn er blant de nominerte. Foto: Bebeto Matthews/AP/NTB scanpix.

NTB

Lindberg er nominert i den gjeve klassen for beste produsent for klassisk musikk. I tillegg er han dobbeltnominert i kategorien for beste surroundalbum og runder av med en nominasjon i klassen for best produserte klassiske album.

Med det har Lindberg totalt 20 Grammy-nominasjoner siden 2006, uten at det har blitt noen seiere hittil.

Eriksen og Hermansen i Stargate er nominert for tredje gang til en Grammy-pris – denne gang med Julia Michaels og låten «Issues» i den prestisjetunge Song of the Year-kategorien. Samlet kan duoen vise til to seiere og 13 nominasjoner siden 2007.

Den 60. Grammy-prisutdelingen finner sted i USA. Fjernsynssendingen fra Madison Square Garden i New York starter klokken 1.30 norsk tid, natt til mandag.

Vert for musikkgallaen er James Corden, som ifølge USA Today har lovet å bære en hvit rose – slik en rekke artister vil gjøre – i solidaritet med #metoo- og Time's Up-bevegelsene.

Norske nattugler kan følge hele showet på NRK2 fra kl. 01.30 til 05.00 natt til mandag.

Publisert: