Kevin Vågenes bodde i USA da «Parterapi» tok av. Da han skulle fly hjem fra Los Angeles, skjønte han at noe hadde skjedd.

Kevin Vågenes og Sandra Spjelkavik er gjester i siste utgave av BTs kulturpodkast Republikken.

Publisert:

– SJENERT: Kevin Vågenes er blitt en av Norges mest kjente komikere de siste årene, noe som kan føre til enkelte litt underlige situasjoner. – Jeg driver med det jeg driver med, men jeg er egentlig litt sjenert. Så det hender det skjer ting som ikke er så gøy på byen, sier han. Komiker Sandra Spjelkavik er klar med sitt første soloshow til våren. Foto: Ørjan Deisz

Kevin Vågenes, som for tiden er å finne på Ole Bull Scene i «Julegøy 2», står bak et av de største humorfenomenene i Norge de siste årene: «Parterapi».

Nordhordlendingen bodde imidlertid i USA da serien for alvor tok av i Norge, og fikk ikke helt med seg oppstyret hjemme. Men da han skulle fly hjem fra Los Angeles, begynte han å skjønne hva som hadde skjedd.

– Det var et direktefly til Oslo, så de fleste på gaten i Los Angeles var norske. Det virket som om alle hadde sett serien, sier Vågenes.

I siste utgaven av Republikken snakker han om fordeler og ulemper ved å plutselig bli en av Norges mest kjente komikere.

TRADISJON: I fjor ble Julegøy satt opp på Ole Bull Scene, i år er det duket for Julegøy 2. I henhold til bergenske regler, er det da blitt tradisjon for lengst. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Komiker Sandra Spjelkavik er også med i «Julegøy 2». Bergenseren er kjent fra duoen Tonje og Sandra, men til våren setter hun opp sitt eget soloshow, der hun blant annet skal snakke om personlige og vanskelige ting – for eksempel spiseforstyrrelser.

– Jeg skal på ingen måte tulle med spiseforstyrrelser, for det er ingenting morsomt ved sykdommen. Men det er en del av min historie, sier hun.

Publisert: