– Vi visste ikke om det ville bli en krusning eller ragnarok

Guri Heftye og Christoffer Schjelderup snakker om Steve Bannon, Louis C.K., humor og Syden-fylla i siste utgave av Republikken.

BRENNBART I REPUBLIKKEN: Guri Heftye og Christoffer Schjelderup har begge fått kritikk for å invitere kontroversielle amerikanere til Bergen, henholdsvis Donald Trumps tidligere kampanjestrateg, Steve Bannon, og komiker Louis C.K.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Da Guri Heftye var i begynnelsen av tjueårene, hadde hun drømmejobben. Hun var guide i Syden.

– Jeg måtte få drita fulle femtiåringer til å klatre ned fra taket og sånne ting. Men jeg lærte mye om krisehåndtering og det å slukke branner da jeg jobbet der. Ting jeg fortsatt trenger nå, sier Guri Heftye, som er festivalsjef for Nordiske Mediedager.

Denne uken tar Nordiske Mediedager imot det som trolig er deres mest kontroversielle gjest til nå: Steve Bannon. Han var kampanjestrateg da Donald Trump ble valgt til president i USA, og han var med å etablere det høyrepopulistiske nettstedet Breitbart.

PRØVER Å BYGGE SEG OPP: Steve Bannon har mistet mye av sin innflytelse i USA, nå prøver han å bygge seg opp i Europa.

Han har vært en viktig pådriver for ytre høyre i USA, og har blant annet blitt beskyldt for å spille på antisemittisme.

– Vi visste det kom til å komme reaksjoner. Men vi visste ikke om det kom til å bli en krusning eller om det kom til å bli ragnarok, sier Heftye.

Hun mener det at Bannon er såpass ytterliggående, gjør det desto viktigere å møte ham med kritiske spørsmål.

HAR GJORT OPP FOR SEG: Christoffer Schjelderup mener den verdenskjente komikeren Louis C.K. har gjort såpass opp for seg at det var greit å invitere ham til Bergen.

Også bergenskomiker Christoffer Schjelderup har fått kritikk for å ha booket en kjent og kontroversiell amerikaner, nemlig den verdenskjente komikeren Louis C.K.. I 2017 ble han beskyldt for seksuelt trakkaserende atferd, noe han har innrømmet og til dels også beklaget.

– Jeg mener at utfra hva han har gjort, så har han gjort opp for seg, sier Schjelderup i siste utgave av Republikken.

Publisert: