Dagfinn Lyngbø debuterte i London

Dagfinn Lyngbø er landets mest populære komiker. I helgen prøvde han seg utenlands for første gang.

Publisert Publisert

LONDON: Dagfinn Lyngbø gjorde syv jobber på fire dager i helgen. Her på tradisjonsrike The Comedy Theatre. Foto: Stand Up Norge

  • Frank Johnsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Stand Up Norge og Dagfinn Lyngbø dro over til London siste helt. Der var det booket syv opptredener på fire dager. Alt på engelsk.

20 år tilbake i tid

— Han opptrådte for alt fra 30 til 300 mennesker. Dagfinn har lenge lurt på om tekstene hans kunne fungere på engelsk. Derfor hadde han satt sammen et sett på 15 minutter. Ikke en sjel i salen hadde hørt om Dagfinn på forhånd, sier produsent og manager Elina Krantz, som var med på turen.

Les også

Selger billetter for over 30 mill. på Ole Bull Scene

Hun forteller at det at var mye latter i salene. Og at publikum klappet iherdig etterpå.

— Dagfinn opptrådte på gode klubber, men ikke på de aller største stedene. Det var for å ta vekk litt av presset. Vi har så godt kontaktnett i London nå, at vi vet at Dagfinn kan komme tilbake - hvis han selv vil.

— Var han fornøyd med jobbene?

— Ja. Det var jo som å gå 20 år tilbake i tid, det å prøve noe før første gang. Det var et lite kick for ham å kunne jobbe under radaren igjen. Dagfinn er stø i engelsk, så det er ikke noe problem, sier Krantz.

Ingen ambisjoner

Dagfinn Lyngbø har ikke hatt noe stort på gang siden «Stereo» ble avsluttet på Ole Bull Scene i oktober 2014, etter å ha solgt over 65.000 billetter i Bergen. 2015 blir rolig - derfor har han tid til slike overskuddsprosjekt.

— Han har ingen store ambisjoner om en internasjonal karriere. Det viktigste nå var å få prøvd seg. Mulighetene er i hvert fall der, sier Krantz.

Dagfinn Lyngbø var ikke tilgjengelig for intervju.

Publisert