Mørkets prins i bergenssol

De fleste av de 13.000 som dukket opp på Koengen i går ventet på Ozzy. Noen var mest opptatt av den ene gitaristen.

Publisert Publisert

HØYT SKUM PÅ KOENGEN: Ozzy Osbourne sprøytet såpeskum og vann ut over publikum med jevne mellomrom. Foto: EIRIK BREKKE

SLASH VS OZZY: Det er litt uenighet i køen utenfor Koengen om hvem som gjelder av Ozzy Osbourne og tidligere Guns 'N’ Roses-gitarist Slash. Tore Almenning fra Florø (stående) er ikke i tvil. – Han er den beste gitaristen noen gang, sier han. Foto: EIRIK BREKKE

PÅ SKANDINAVIA-TURNÉ: Anthony Williams fra San Diego, California var på Europa-ferie da han fant ut at favoritten Ozzy Osbourne spilte i Norge. - Det blir tiende gang jeg ser ham live. Første gang var i 1983. Jeg skal se ham i Malmø også, sier 49-åringen. Foto: EIRIK BREKKE

  • Kjetil K. Ullebø
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— I am the Prince of darkness, skriker den 63 år gamle rockelegenden Ozzy Osbourne da han kommer løpende på scenen på Koengen litt før klokken ni i går kveld.

Han ser ikke så skummel ut der han kommer løpende i den bergenske kveldssolen, men byens flaggermus holdt seg nok sikkert unna Koengen-området denne kvelden.

— The crazier you go, the louder we play, er beskjeden fra svartkledde Ozzy. Han og bandet smeller til med "Bark at the moon” fra Ozzys soloalbum med samme navn.

Les også

Gamlefar Ozzy kan fortsatt kunsten

Det var egentlig Black Sabbath som skulle spille i Bergen i går kveld, men i januar i år ble det kjent at Sabbath-gitarist og originalmedlem Tony Iommi hadde fått kreft. Besetningen på Koengen består av blant andre originalmedlem Geezer Butler og Ozzys gamle gitarist Zakk Wylde. Og så skal Slash komme.

Ventet i 30 timer

En time før portene åpnet i går kveld, var det lang kø ved inngangen på Koengen. Både gamle og unge Ozzy-fans ville være tidlig inne på Bergens konserteng.

— Vi har sittet her i 30 timer! sier 18 år gamle Kjetil Andre Elvik Olsen fra Bergen.

Sammen med vennene Skage Barndon og Annahita Moghadami risikerer de ingenting når Ozzy er i byen.

- Hva er det Ozzy har som ikke dere finner oss dagens unge band?

— Genialitet! sier Olsen.

— Med Black Sabbath skapte han en helt ny musikkform, som alle har prøvd å kopiere, men ingen har klart helt som dem. Han oppfant jo heavy metal, sier han.

Ozzy foran 350.000

Litt lenger bak i køen treffer vi Anthony Williams fra San Diego i USA. Han er på ferie i Europa, og da han så at Ozzy Osbourne var på turné i Skandinavia, hev han seg på toget nordover.

— Min første konsert med Ozzy Osbourne var i 1983 i San Bernardino i California. 350.000 mennesker var til stede! Det er fortsatt rekord i California. Det var vel egentlig en festival, der Van Halen var headliner, sier Williams, som har sett Black Sabbath eller Ozzy Osbourne ni ganger tidligere.

Det er imidlertid ikke alle som er på Koengen for å se på Ozzy.

— Jeg er her for å se Slash! sier Tore Almenning fra Florø. Han blir liksom litt røpet av antrekket: en parykk med umiskjennelige Slash-krøller, svart hatt og T-skjorte med bilde av favorittgitaristen.

- Hva er det med Slash?

— Han var gitaristen i verdens beste rockeband noen gang; originalutgaven av Guns 'N’ Roses. Jeg er dessverre født altfor sent til å noen gang få se den utgaven av Guns 'N’ Roses live, så jeg får nøye meg med Slash. Jeg hadde ikke mulighet til å se Axl Rose da han var her i Bergen, men han er på turné i Europa nå, så jeg vurderer se ham et sted, sier Tore Almenning.

Mens vi venter på Slash

Slash er ingen hvem som helst i gitarsammenheng. Gitarsoloene hans var med på å definere rocken på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet, og soloen til ”Sweet Child of Mine” er stadig høyt oppe når verdens beste gitarsolo skal kåres. Slash lot imidlertid vente på seg på Koengen i går kveld.

På den tiende låten kommer han i imidlertid gående. Sammen med Geezer Butler spiller han ”Iron Man”, den legendariske Black Sabbath-låten med et av historiens store gitarriff. Og når de fortsetter med ”War Pigs”, ser alle ut til å være fornøyde. Både Ozzy-fansen, og de som er kommet for å se Slash.

Var du på konserten? Hva synes du?

ozzy10.jpg Foto: EIRIK BREKKE

Publisert
BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Eg trur vi er heldige om vi får halde fram til helga

  2. «Takk Libero, for dei forbaska tigerbleiene»

  3. – De som får korona, mister ofte luktesansen. Det jeg opplevde, var noe annet.

  4. BT beklager – trekker matanmeldelse

  5. Tesla-eieren nekter skyld. – Fortsatt et åpent spørsmål hvem som var sjåfør.

  6. – Hvis smitten øker mye, må vi stenge landet