Nå blir de TV-stjerner

Lørdag forsvarte de NM-tittelen i brass. Nå kan musikerne i Eikanger-Bjørsvik Musikklag bli kjendiser. Mandag er det premiere på dokuserien «Korpsfiksert».

Publisert Publisert

KOMMER PÅ TV: I helgen spilte Tone-Renée Bjørkhaug Gjendemsjø (nummer 3 fra venstre, i fremste rekke) og resten av EBML til gull i NM. Nå skal de kjempe om TV-seernes gunst. FOTO: ØRJAN DEISZ

  • Kari Fauskanger
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I løpet av åtte kvelder skal TV-seerne bli kjent med Torstein, Gyda, Tone-Renée og resten av musikerne i elitekorpset med base i Nordhordland.

— Jeg tenker ikke så mye på hvordan det blir å komme på TV. Jeg får ta det som det kommer, sier Tone-Renée Bjørkhaug Gjendemsjø. Hun er en av musikerne som blir viet mye oppmerksomhet i serien. Hornisten er inne i sin femte sesong i Eikanger-Bjørsvik. Før det spilte hun i Krohnengen Brass – også det et korps på norsk elitenivå.

Filmet over alt

I nesten et år hadde EBML et TV-team fra NRK på slep. De var med på øvinger, på bussen, på flyet og på studieturer.

Gjendemsjø synes det har vært både spennende og lærerikt å være så tett på en TV-produksjon, men også utfordrende. TV-teamet fulgte også med noen av musikerne hjem og på jobb.

— Det var litt av poenget – at de skulle vise hva vi gjør utenom også, ikke bare korpset. Men det var lett å glemme at de var rundt oss, sier Gjendemsjø, som også hadde fjernsynsfolkene i hælene på jobb i en musikkhandel i Bergen.

Viggo Bjørge, som er en av lederne i brassbandet, bekrefter at musikerne fort ble vant til å ha TV-teamet på slep.

Tett på engasjementet

— De var svært profesjonelle og vi var enige om at vi skulle stole på dem. Da vi begynte igjen i høst, var det nesten som vi savnet dem, sier Bjørge.

Han har sett flere av episodene sammen med dem som blir mest profilert i «Korpsfiksert», og synes det ser bra ut. Han tror mange vil kjenne seg igjen, også utenfor korpsmiljøet.

— Serien viser engasjementet og bredden og alt som skal til for å få kabalen til å gå opp, sier han.

EM og konfirmasjon samme helg

Tone-Renée Gjendemsjø er en av dem som har kabaler som skal gå opp. I fjor var det stevnekollisjon mellom datterens konfirmasjon og EM i Rotterdam. Hun fikk med seg begge deler.

— Mannen min måtte ordne alt hjemme, mens jeg var i Rotterdam. Jeg dro hjem etter at vi hadde spilt, men før resultatene kom og rakk konfirmasjonen, sier hun og passer på at datteren har stor forståelse for mors prioritering.

— Hun spiller selv i Tertnes skolekorps, og har vært norgesmester, så hun vet hva det går i og hva som kreves for å nå toppen, sier Gjendemsjø.

Musikerne i EBML har ikke tid til stjernenykker. De nybakte norgesmestrene er i gang med forberedelsene til årets EM i brass. I år foregår det i Oslo. Men før det skal de ha konsert. Den er egentlig en forberedelse til en plateinnspilling som kommer etter mesterskapet.

— Men i hodet har jeg allerede EM, sier Gjendemsjø.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  2. Lam fikk halen bitt av: – Noen hundeeiere ødelegger for alle andre

  3. Sjeldan fugl observert på Hjellestad

  4. Mann funnet kniv­stukket: – Vi har snakket med ham

  5. Trump med munnbind for første gang

  6. – Hva skjer når en så stor del av livene våre ikke teller?