Glamourfesten har startet

Siri Kalvig imponerte dommerne. Sigurd Sollien sjarmerte publikum. Janne Formoe røk ut. TV2s glamourfest er i gang.

Publisert Publisert
  • Øyvind Berekvam

For fjerde gang var det duket for «Skal vi danse», og maken til stjernespekket kjendismannskap har ikke serien vært i nærheten av tidligere. Nytt i fjerde sesong var at elleve dansepar stilte på parketten, og ettersom ett par skulle ut allerede i første program var konkurransen skjerpet fra starten.

Variert

Årets dommere Tor Fløysvik, Trine Dehlie Cleve, Christer Tornell og Alexandra Kakurina var jevnt over begeistret og imponert over de ferske deltakerne og strødde om seg med lovord. Tre par skilte seg tydelig ut allerede i første program, og begge disse var blant favorittene på forhånd. Mikkel Gaup ble omtalt som en «samisk showmaskin» av dommerne og sammen med Therese Cleve ble han belønnet med 30 poeng for. Til tonene av «Boogie Wonderland» sjarmerte de seerne, og beviste hvorfor dette paret har blitt tippet helt i toppen i årets sesong. Den andre forhåndsfavoritten, Jenny Skavlan, fikk også svært mye ros fra dommerne for sin rumba sammen med Egor Filipenko.

Siri

Værmelder Siri Kalvig hadde erstattet håndbevegelser over værkartet med heftige hoftebevegelser og imponerte mange i tospann med Lars Alexander Wiulsrud. 31 poeng var dommen fra dommerne, best av samtlige deltakere.

– Jeg er veldig letta. Dette var dritgøy, mente Siri.

Tor Endresen omtalte seg selv som «en krysning mellom en nyfødt kalv og Antonio Banderas», og gikk også videre med god margin.

Sigurd

Sigurd Sollien var tippet nord og ned på forhånd. Han opplyste blant annet at kona truet med skilsmisse da han fortalte at han skulle delta. Sammen med dansepartner Ingrid Beate Thompson fikk han i det minste fram smilet hos seerne. Dommerne var mindre fornøyde og belønnet paret med bare 15 poeng. En av de andre dumpekandidatene, Tore Andre Flo fikk ros fra dommerne for sitt «fantastiske fotarbeide» og overrasket nok mange. Belønningen ble småpene 25 poeng. Publikum la imidlertid sin elsk på de to Bambi-etterligningene, og begge parene ble stemt videre til neste ukes program.

Ekstra

Parene Janne Formoe Jan Erik Hansen, og Hans Petter Buraas og Gyda Bloch Thorsen var de to kjendisene som måtte ut i en ekstra runde. Av disse to trakk sørlendingen Formoe det korteste strået.

Disse går videre:

Siri og Lars Alexander

Lene Alexandra og Tom Erik

Mikkel og Therese

Gaute Og Elena

Jenny og Egor

Tor og Maria

Tore Andre og Nadia

Hanne og Åsmund

Sigurd og Ingrid Beate

Hans Petter og Gyda

Publisert