Bøyer seg i støvet for Dolly

Fredag står Dolly Parton på scenen foran 8000 fans i Vestlandshallen. Vi har spurt en del artister om deres forhold til countrydronningen.I dag: Sissel Kyrkjebø:- Det hadde vært en drøm å få jobbe med henne en gang!

LIKER DOLLY: Sissel Kyrkjebø tar av seg hatetn for Dolly Parton. Foto: Fred Ivar Utsti Klemetsen

  • Kari Fauskanger
    Mathopen
Publisert:

Les også: Herbrand Larsen ble fascinert av coveret | Hør Heidi Marie Vestrheim og Stig Sandbakk synge "Jolene" på btv .

Skal du på Dolly Parton-konsert i Bergen eller Oslo?

— Nei, jeg har ikke billett til noen av konsertene.

Hvorfor ikke?

— Jeg har virkelig lyst, men er dessverre opptatt!

Hva er ditt forhold til Dolly?

— Ja, nå er jeg ikke sånn fan at jeg har samtlige plater og div. dvd opptak, men en stor artist og låtskriver som Dolly Parton er det bare å ta av hatten for og bøye seg i støvet! Hun er tro mot seg selv og den personen hun er. Gjør det hun brenner for og har en musikalitet som en bare kan beundre og misunne! Det hadde vært en drøm å få jobbe med henne en gang!

Hva har Dolly Parton betydd for populærmusikken?

— Jeg så en gang et konsertopptak med henne og i publikunm var alt fra punkere til pene fruer. Dette er en dame med et bredt publikum og stort nedslagsfelt. For populærmusikken har hun klart å gjøre den bredere ved å åpne opp for amerikansk folk og country.

Hva er din favorittsang av Dolly Parton?

Min favoritt sang... det er vanskelig da jeg ikke kjenner til alle sangene hennes, men den som står å lyser er nok «I will always love you»!

Har du sunget noen av låtene hennes?

Jeg har sunget en sang, men husker ikke helt hva den heter. Den er på platen.«Great balls of fire»...Refrenget heter «I ’ll love you ’till green grass turns lavender blue....». Kanskje den heter «Sandy’s song»? Det er så lenge siden...

(Det stemmer, Sissel. Red. anm.)