Billettstorm for Kygo

Kygo har allerede solgt over 16.000 billetter til festivalen sin på Koengen. - Dette hadde jeg ikke på noen måte forventet, sier Kygo til BT.

SAN FRANCISCO: Kygo skapte liv på konserten i San Francisco 15. januar. Foto: Olav Stubberud

SPELLEMANN: Søstrene til Kygo, Jenny Gørvell-Dahll og Johanne Gørvell-Dahll, tok i spellemannprisen i Oslo lørdag siden lillebroren var på X-Games i USA. Foto: Scanpix

  • Frank Johnsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Kygo skal være kurator for sin egen «Cloud 9»-festival på Bergenhus festning, Koengen 20. august. På første salgsdag gikk det 12.000 billetter. Nå er salget passert 16.000 — og det går trolig ikke lang tid før alle de 22.000 billettene er solgt ut.

Selger mer enn A-ha

Dermed selger han mye raskere enn alle andre norske band i Bergen, inkludert Kaizers Orchestra og A-ha. Sistnevnte har til nå solgt 13.000 billetter til konserten på Koengen 7. mai.

Les også

Kygo lager sin egen festival på Bergenhus

— Jeg har selv sett Rihanna, Foo Fighters og Coldplay på Koengen. På den tiden var dette noe jeg ikke engang fantaserte om. Det blir utrolig spennende å plutselig skulle stå der selv. Det er jo et stort område som rommer mange mennesker, sier Kygo - endelig tilbake i Bergen etter en intens USA-turne.

I VINDEN: Magne Furholmen og Kygo er i vinden for tiden. Nå selger Fanagutten raskere enn stjernene i A-ha. Foto: Scanpix

Han har spilt på festivaler for langt flere publikummere — og han fylte enorme Barclay's Center i Brooklyn nylig. Men han føler seg fremdeles ny i arenasammenheng.

Les også

Kygo til BT: Helt vilt!

— Det er jo lettere å skape intim kontakt når det er 500 publikummere enn når det er et hav på over 20.000 mennesker foran meg. Det er helt klart en utfordring. Men jeg lærer hele veien. Og det fungerte utrolig bra på USA-turneen i forrige måned. Der fikk jeg også testet ut en del nye ting, blant annet nye introer, sier Kygo.

Kan blir årlig festival

Han jobber nå konkret med å sette sammen artistlaget på festivalen i Bergen. Her blir det gjester fra inn- og utland.

Fana i vinden:

Les også

Ukjente Alan Walker fra Fana har bare gitt ut én låt. Den er nå spilt 41 millioner ganger på Spotify. 

— Vi snakker med forskjellige folk. Jeg vil ha en god og variert meny. Det er mange artister jeg ser opp til som har spilt lite i Norge.

— Kan festivalen på Koengen bli en årlig greie?

— Ja. Det hadde vært kult å få til en slik årlig happening i hjembyen hver sommer, sier Kygo.

SPELLEMANN: Søstrene til Kygo, Jenny Gørvell-Dahll og Johanne Gørvell-Dahll, tok i spellemannprisen i Oslo lørdag siden lillebroren var på X-Games i USA. Foto: Scanpix

Frank Nes i Bergen Live er i hvert fall klar for å gjøre dette til en tradisjon i Bergen.

— EDM er den nye popmusikken, som fenger alle fra 7 til 70. Nyheten om festivalen fikk jo overskrifter i Billboard og på andre utenlandske nettsteder - og vi merker stor interesse fra internasjonale publikummere. Kygo-buzzen kan absolutt måle seg med den vi hadde på Coldplay og de andre verdensstjernene som har spilt på Koengen, sier Nes.

Stjernebesøk i USA

I USA hoppet stjerner som Shaggy og R. Kelly plutselig inn på scenen når Kygo hadde konsert for å synge noen av sine slagere. Fanagutten liker den løse strukturen på konsertene.

Les også

Kygo bader USA i rødt, hvitt og blått

— Shaggy bor i Brooklyn, så vi kontaktet ham noen dager før. Det samme med R. Kelly i Chicago. Han bekreftet ikke før to timer før konserten. Det kom jo som et lite sjokk for publikum både i New York og Chicago da de spratt inn på scenen. Utrolig gøy.

Les også

Her er Kygo på The Ellen Show

— Betyr dette at du ønsker forskjellige oppvarmere når du skal ut på Europa-turne i slutten av mars?

— Ja. Jeg ønsker ikke bare DJ-er. Det var kult å kunne ta med Nico & Vinz i San Francisco. Og det er masse gode folk rundt omkring, sier Kygo.

Album i mars

Egentlig skal han roe ned i Bergen frem til midten av mars, da noen festivaler i Sør-Amerika venter. Men slik er det ikke for en av klodens mest etterspurte artister for tiden.

— Jeg skal faktisk en svipptur til Los Angeles 11. februar for å spille på en event for Billboard. Men mest skal jeg jobbe for å bli ferdig med albumet. Ideelt sett skulle det allerede vært ute, men alt tar tid. Det må passe inn i planene til alle partene som er involvert. Det må i hvert fal komme ut i neste måned, før turneen starter.

— Kommer det enda en singel i forkant?

— Det er planen. Den er jeg veldig spent på, for musikalsk er låten veldig annerledes enn det jeg tidligere har gitt ut. Det ikke EDM, mer piano- og gitarbasert med litt trommer. Den er gjort i samarbeid med en ung artist fra London, Labrinth. Veldig dyktig fyr, sier Kygo.

Booket på amerikansk TV

I forrige uke spilte han flere konserter på X-Games i Aspen, Colorado og fikk treffe alle de norske snøbrett-stjernene. Samtidig ble han kåret til Årets Spellemann.

— Jeg hadde utrolig mye gøy i Aspen, men det gikk jo dessverre utover Spellemannpris-utdelingen. Jeg hadde blant annet booket inn spilling på et stort, direktesendt TV-program der, sier Kygo.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Legen Rune Larsen (60) var sikker på at han skulle kokes da han ble innlagt på sykehuset

Infeksjonen er kraftig. Rune Arild Larsen innser at han må komme seg på sykehus.

Mest lest akkurat nå

  1. Strammer inn munnbindpåbudet

  2. Smittevernoverlegen ville ikke ha fem­personers­regel. Sa opp samme dag som den ble vedtatt.

  3. Siri hadde ikke råd til å gå til tannlegen. Det endte med haste­innleggelse på Haukeland.

  4. Snapchat har kjøpt bergensapp

  5. Joe Biden har fått formell godkjennelse til å begynne overgangsprosessen

  6. – Politikerne i Sverige har endelig våknet