Tilbake som rapband

Ny rap fra sideprosjektet til Razika.

SMÅTØSER: Fra venstre: Maria Råkil, Embla Karidotter og Marie Amdam som rappere. privat

  • Halvor Ripegutu

Rapgruppen Tre små tøser består av Marie Amdam, Maria Råkil og Embla Karidotter, tre fjerdedeler av popgruppen Razika. Det fjerde medlemmet, Marie Moe, rapper ikke, men fungerer om DJen deres.

Den uken la tøsene ut sangen «Vi e tebake», en raplåt med radioteateranslag.

Sangen kan dere høre her.

Som i de tidligere låter har de brukt Garage Band, det enkle musikkprogrammet som følger med Apples Mac, til å spille den inn.

— Det er viktig å holde på Garage Band-estetikken. Det vil ikke være aktuelt å gi ut noe som Tre små tøser hvis vi ikke bruker Garage Band på sangene, sier Marie Amdam, vokalist og gitarist i Razika og rapper i Tre små tøser. Hun sier at bandet er inspirert av Lars Vaular og A-laget.

— Vi vil være den kvinnelige motparten til dem.

Tok av

Tre små tøser oppsto rundt 2010, på et tidspunkt da det ikke skjedde så mye med Razika.

— Det var før vi fikk plateselskap og ting ble seriøst, sier Amdam.

De lagde noen tullete rapsanger ved hjelp av Garage Band, blant annet "Balladen om eldre menn", som de la ut på Myspace. De fikk mye gode tilbakemeldinger for sangene og Tre små tøser spilte på Klubb Hove og Klubb Øya samme år.

— Det gikk veldig fort og vi ble litt stresset av det. Vi mente det ironisk, men folk tok det litt for seriøst, sier Amdam.

Ny plate

I stedet konserterte bandet seg fullstendig om Razika. I 2011 ga de ut sitt gjennombruddsalbumet «Program 91». To år senere kom oppfølgeren "På vei hjem". For den ble de nominert til Spellemann for beste popband.

De er nå igang med et nytt album som Razika, men er ikke helt fremmed for å gi ut noe som Tre små tøser også.

— Vi må først gi ut Razika-platen så får vi se. Men det spørs om noe selskap vil gi ut et album med sanger laget på Garage Band, sier Amdam.