SBS vil gjerne kjøpe ut TV 2

TVNorges største aksjonær, Scandinavian Broadcasting Systems (SBS), tror kanalen vil gå med overskudd innen to år og vil gjerne kjøpe ut medeier TV 2.

Publisert: Publisert:

SBS-sjef Marcus Tellenbach møtte tirsdag norsk presse for å fortelle at situasjonen for TVNorge slett ikke er så ille som den kan virke i norske medier. Han tok også et oppgjør med TV 2-sjef Kåre Valebrokk, som flere ganger har uttalt at han er lei av å spytte inn penger i tapssluket TVNorge.

— TV2s kampanje mot TVNorge ligner ingenting jeg har vært borti før. Det er helt unikt at en konkurrent og eier oppfører seg slik de har gjort den siste tiden, sa Marcus Tellenbach under tirsdagens pressekonferanse, ifølge nettstedet Kampanje.

Tellenbach mener konflikten mellom eierne nå må ta slutt, og sier SBS heller vil kjøpe ut TV 2 enn å selge sin post i kanalen.

— SBS har pengene og viljen til å fortsette og støtte TVNorge til kanalen går med overskudd. Noen ganger tar det lengre tid enn man tror. Vi regner med at kanalen vil gå med overskudd i løpet av 18 til 24 måneder, sier han.

Ifølge TVNorges hjemmeside på internett er det amerikanske selskapet SBS hovedaksjonær i TVNorge med 50,7 prosent av aksjene. TV2 eier de resterende aksjene.

(NTB)

Publisert: