Hør Paul McCartney gratis

Og fire andre ting du kan finne på denne helgen.

Publisert:

PAUUUUUUL.jpg

1. KONSERT: Hør (men ikke se) Paul McCartney

GRATISHAUGEN: Her ser vi utikten fra gratishaugen Sverresborg, like ved Koengen. Bildet er fra da Elton John spilte på Koengen i 2003. Foto: Vegar Valde

Hva: Paul McCartney spiller på Koegen fredag. Hvor kan man få med seg konserten gratis?

Hvor: Godt spørsmål.

Når: Fredag mellom 20.00 og 23.00

Hvorfor: Når man er på konsert på Koengen, ser man av og til noen luringer som står og ser på konserten oppe på siden av Sverresborg festning. Sverresborg, som ble bygget på slutten av 1100-tallet (og dermed er eldre enn selv McCartney), er den perfekte gratishaugen. Men dessverre — eller kanskje heldigvis - er ikke området tilgjengelig for hvem som helst når det er konsert på Koengen. Sverresbotg er stengt av, og man må ha svært gode kontakter i Forsvaret for å komme inn.

Les også:

Les også

Har du peiling på Paul McCartney? Test deg selv her!

Finnes det så noen andre gode steder rundt om i byen hvor man kan få med seg Macca? Tja, du har jo hotellet rett ved siden av Koengen. Men da må man booke rom, og det er ikke akkurat gratis. Taket på Bontelabo er en annen god mulighet. Men det viser seg at dette rett og slett ikke er så lett.

Trøsten får være at det å høre McCartney, kan du sikkert gjøre hvor som helst, litt avhengig av vindretningen. Noen gode tips kan være lengst nord i Fjellveien, på Rothaugen eller ytterst på Nordnes.

2. KONSERT: Hør siste nytt fra vestkanten

SLIPPER DEBUTPLATEN: Loddefjord-bandet Pokal slipper debutplaten fredag. Foto: Jørgen Bertelsen

Hva: Konsert med bandene Pokal, Dårlig Vane og Ganezha

Hvor: Østre

Når: Fredag 24. juni, dørene åpner 22.00

Hvorfor: Et godt stykke ut i Paul McCartney-konserten på Koengen på fredag, kanskje rett etter at han har spilt Beatles-sangen «Something» eller Wings' «Band on the Run» (skal man tro hans forrige setliste), åpner dørene på Østre i Skostredet. Loddefjordbandet Pokal slipper da sin debutplate, to år etter at de ble kjent for låten «For Deg Tusen Ganger Til».

3. KONSERT OG MAT: - En burrito og litt høyere bass takk.

TACOKLUBB: Utestedet og konsertscenen Lanmark kombinerer techno og taco på fredag. Her fra fjorårets safariklubb med tilhørende tropisk tematikk. Foto: Odd E. Nerbø

Hva: Taco og techno.

Hvor: Landmark

Når: Fredag 24. juni, starter klokken 21.00

Hvorfor: Er ikke gamlis-pop på Koengen eller countryrock og rap på Østre noe for deg, fortvil ikke. Det skjer mye innen musikk denne helgen, og hva er vel bedre enn å ikke måtte bevege seg av dansegulvet for å fortære nattmaten. Hvorfor ikke svinge dansefoten mens du hensynsløst rikosjetterer maisrester og aluminiumsfolie på dansepartneren?

4. FESTIVAL: Konsert i gammel tyskerfestning

KANON KONSERT: William Hut er blant artistene som skal spille inne i det gamle kanontårnet på Fjell Festning under årets Festningsrock. Foto: Eirik Brekke

Hva: Første utgave av Festningsrock, hvor blant annet Kurt Nilsen, Daniel Kvammen og The Well spiller

Hvor: Sotra

Når: Lørdag 25. juni til søndag 26. juni

Hvorfor: Til helgen går Festningsrock av stabelen for første gang, og Sotra har endelig sin egen festival igjen etter at Periferifestivalen ble lagt ned i fjor. Nå som Bergen er ferdig med sin mektige musikkrekke (Festspillene, Apollons 40-årsfeiring, Bergenfest og Musikkfest Bergen) er det kanskje på tiden å ta turen ut av sentrum.

5. FOR DE YNGRE: Graffiti, hiphop... og yoga?

FOKAL: Festival for de under 18. Foto: Ørjan Deisz

Hva: Fokal Festival

Hvor: Festplassen

Når: Fredag 24. juni, hele dagen.

Hvorfor: Gjennom hele uken har det blitt arrangert breakekonkurranse, yogakurs, samt oppvisninger i både graffiti, hiphop og DJ-teknikk på Festplassen. På fredag avsluttes Fokal Festival, en ungdomsfestival for ungdom mellom 13 og 18 år, på Festplassen. Festivalen arrangeres av Utekontakten, og har blitt arrangert årlig siden 2004.

  • Leserinnlegg: — Politikere, er dere ikke riktig kloke?
    På fredag avsluttes festivalen med konsert på storscenen på Festplassen, hvor du kan se musikkbyen Bergens ferskeste og yngste musikkhåp og musikalske utøvere. Dette skjer mellom klokken 18 og 21. Kanskje kan du være blant de første som får se den nye Aurora eller Kygo?
Publisert: