Kreditorene redder Lost Weekend

Lost Weekend er reddet av kreditorene. Alle utenom en aksepterer at de bare får dekket 40 prosent av det de har til gode hos askøyfestivalen.

Publisert Publisert

FINN BJØRN TØNDER

Alt om Lost Weekend

— I praksis betyr det at resterende gjeld på nesten 1,7 millioner kroner nå er redusert til 700.000 kroner. Vi regner med å starte utbetalingene til kreditorene en av de første dagene, sier daglig leder Ronny Knutsen i Lost Weekend.

Han bekrefter at 47 av 48 kreditorer har akseptert at de bare får dekket 40 prosent av det Lost Weekend skylder dem. Den største kreditoren, KTV underholdning AS, har tidligere gjort det kjent gjennom Bergens Tidende at de ikke aksepterer en slik løsning, etter at Lost Weekend brøt samarbeidet med selskapet for årets festival. KTV Underholdning mener å ha 262.234 kroner til gode hos Lost Weekend.

Tar det som det kommer

— Vi håper selvsagt i det lengste at også KTV Underholdning AS aksepterer en løsning på 40 prosent. Men vi har fått vite at de neppe snur. Våre juridiske rådgivere har imidlertid gjort det klart at når over 75 prosent av kreditorene er med på en avtale, må også resten av kreditorene innordne seg. De kan selvsagt gå til rettssak. Etter vår oppfatning er det bare å utsette problemet. Vi føler oss likevel så trygge i denne saken at vi velger å utbetale 40 prosent til 47 av 48 kreditorer med det første. Og gjerne også til den førtiåttende, sier Knutsen.

Kassakreditt

— Har dere penger til å betale ut kreditorene før årets festival?

— Sparebanken Vest har gitt oss kassakreditt og støtte som viser at de er blant mange som tror på Lost Weekend i fremtiden. Nå konsentrerer vi oss om årets festival, og regner med solid overskudd der, sier festivalsjefen på telefon fra Roskilde. - Jeg er blitt sinnssykt inspirert av å være på festivalen i Danmark, sier han.

GLAD: Festivalsjef Ronny Knutsen er glad. Han kan nå bekrefte at Lost Weekend er kommet til enighet med 47 av 48 kreditorer. Dermed er årets festival reddet.

ARKIVFOTO: TOR HØVIK

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Koronasmittet reiste mellom tre kommuner – nå må 70 personer testes

  2. Dagen før dette bildet ble tatt, fikk de dødsdommen

  3. Bergen mister stor prestisjekonferanse: - Veldig trist

  4. Ordføreren inhabil - måtte forlate krisemøte

  5. Her vil de ha en gigantisk gondolbane. Dårlig idé, mener gründer.

  6. – No er han Noregs aller dårlegaste politiske strateg

  1. Musikk