- Jeg er enormt takknemlig

Madonna er overlykkelig etter at adopsjonen gikk i orden.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Etter en ny runde i retten ble det fredag klart at Madonna (50) likevel får adoptere den fire år gamle jenten Mercy James fra Malawi.

En høyere rettsinstans godkjente adopsjonen etter at popstjernen først fikk avslag i april.

— Jeg er enormt takknemlig. Familien min og jeg ser frem til å dele livet vårt med henne. Jeg er overlykkelig, sier Madonna ifølge BBC.

Foreldreløs

Madonna møtte Mercy James første gang i 2006. Den lille jenten har bodd på barnehjem siden moren døde få dager etter fødselen.

Både barneorganisasjoner og jentens biologiske familie har vært svært skeptiske til Madonnas adopsjonsplaner. Men nå får hun støtte:

— Hele familien har ventet på denne avgjørelsen. Vi er veldig lykkelige, sier onkelen Peter Baneti.

Ifølge myndighetene finnes det rundt to millioner foreldreløse barn i Malawi. En fjerdedel har mistet foreldrene på gå grunn av HIV/AIDS.

Til Norge

Madonna adopterte i 2006 den malawiske gutten David Banda (4). Men etter at hun tok med seg gutten til England før adopsjonen formelt var i orden, innførte styresmaktene en regel om at adoptivforeldre må ha bodd i landet i minst 18 måneder før de kan adoptere.

Popstjernen har vist stor interesse for å hjelpe foreldreløse barn i landet. Blant annet har hun vært med å finansiere en skole. Det skal ha vært en av grunnene til at retten nå fant ut at det «var gjort en feil» da Madonnas søknad først ble avslått.

Madonna holder sine første konserter på norsk jord noensinne 28. og 30. Juli.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert