Helle-Valle blir litteraturhussjef

Fortsetter i stillingen frem til 1. juli 2013.

DAGLIG LEDER: Kristin Helle-Valle. Helge Skodvin

Kristin Helle-Valle fortsetter som daglig leder for Litteraturhuset i Bergen. Helle-Valle har ledet prosessen med å få prosjektet i stand, og fortsetter nå i sin stilling som daglig leder på åremål, opplyser styret for Litteraturhuset i Bergen til BT.

— Det var nervepirrende å vente på avgjørelsen. Det er tydelig at styret har gjort en grundig jobb. Jeg er veldig lettet og glad, sier hovedpersonen.

- Har du hatt en plan b i tilfelle du ikke fikk jobben?

Les også

«Styrke og akilleshæl»

— Nei, det har jeg ikke. Tiden min har vært så fylt opp med dette, at det ville vært forstyrrende å tenke på noe annet. Det fikk briste eller bære. Nå er det en veldig glede.

- Grundig

Styret opplyser at Helle-Valle ble ansatt i går. I samråd med henne, skal styret tilsette ytterligerer en eller to personer som prosjektmedarbeider(e).

— Ut fra den totale sammenhengen og situasjonen vi var i, sto vi igjen med Kristin Helle-Valle, sier fungerende styreleder Gunnstein Akselberg.

Han har ledet ansettelsesprosessen fra styrets side fordi leder Marte Røv erklærte seg inhabil.

Akselberg legger vekt på at ansettelsesprosessen - som styret har fått hjelp til av hodejegerselskapet Marcuri Urval - har vært grundig.

— Vi sto igjen med fem søkere som alle var kvalifiserte. De hadde litt forskjellig kompetanse, erfaring og profil, og det varierte også når de kunne ta fatt på arbeidet. I den totale sammenhengen og situasjonen vi var i, sto vi igjen med Kristin, sier Akselberg.

- Støy

- Er det et samlet styre som står bak denne avgjørelsen?

— Ja, det er det.

- Hva var det som talte til hennes fordel?

Les også

Gal mulla vil bli litteraturhussjef

— I den totale vurderingen og i denne konteksten, sto vi igjen med henne. Hun kjenner prosjektet godt og har gjort et stort arbeid med å bygge opp et nettverk. Hun hadde også anledning til å gå inn i det nå. Det siste vi trengte var en ytterligere trenering, og derfor var Kristin best i denne totalvurderingen. - Har styret noen opplevelse av posisjonen hennes ute i miljøet?

— Vi har diskutert dette frem og tilbake. Vi har vært veldig fornøyd med den prosessen som gjelder rehabilitering, men det har vært en del støy i media. Dette har ikke alltid vært like tjenlig for huset. Men det er ikke så lett å si hva denne støyen skyldes.