- Nå har jeg ryddet plass til Bergen

Hollywood-stjernen Bill Pullman gleder seg til å gjennomføre svigermorens store drøm — å ta toget fra Oslo til Bergen.

Publisert Publisert

RADARPAR: Bill Pullman og Stein Winge møtes på Broadway denne uken. På arbeidsplanen står «Othello». Foto: OLE FRIELE JR., DNS

  • Frank Johnsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Min svigermor var halvt norsk, på morssiden. Vi prøvde å dra til Norge da hun levde, men fikk det aldri til. Hennes drøm var å oppleve togturen mellom Oslo og Bergen. Familien hennes var staute bønder fra Ohio, veldig praktiske. Hun snakket hele tiden om Norge, men det lå vel også i kortene at hun aldri kom til å reise, sier Bill Pullman til BT på telefon fra New York.

Den DNS-aktuelle skuespilleren gjør for tiden suksess på Broadway, i oppsetningen «Sticks and Stones» med Holly Hunter som motspiller. Anmelderne har vært over seg av begeistring.

— Jeg hører de sier det. Jeg leser aldri kritikker av eget arbeid. Det er et vanskelig stykke, så jeg er glad vi kom i mål, sier Pullman om forestillingen som skal gå på Pershing Square Signature Center frem til 14. desember, to uker etter at prøvene på «Othello» har startet i Bergen.

Les også

Hun skal spille mot Hollywood-idol - i Bergen

— Stein Winge er i New York nå, og skal være her en liten uke. Vi skal forberede oss slik at jeg er klar når jeg kommer til Bergen i midten av desember, sier Pullman.

Stein Winge har regi på DNS-stykket med Pullman i hovedrollen.

«Independence Day 2» i mai

60-åringen har hørt veldig mye fint om Bergen, men aldri vært her. Nå skal han tilbringe tre måneder i byen - langt vekke fra hjemmet i Los Angeles.

— Derfor var det et vanskelig valg. Teater er alltid utfordrende rent tidsmessig, for jeg balanserer en film- og TV-karriere også. Man må forplikte seg lang tid i forveien. Winge vet at jeg har måttet takke nei til mye for å spille i Bergen. Men nå er alt annet ryddet av veien. Jeg er klar.

— Det har vært litt skriverier om at produksjonen av de to oppfølgerne til «Independence Day» måtte utsettes fordi du skal til Bergen?

— Det skal jeg ikke si noe om, men vi unngår i hvert fall konflikter. Nå ser det ut til at innspillingen først starter i mai. Dette er jo tyve år senere, så jeg er ikke lenger president. Det er alt jeg vet. Manuset er topp hemmelig, sier Pullman.

SUKSESS I NEW YORK: Richard Chamberlain, Bill Pullman og Holly Hunter spiller sammen i kritikerroste «Sticks and Stones» på Broadway frem til 14. desember. FOTO: MONIQUE CARBONI

Godt vennskap

Han legger ikke skjul på at det er vennskapet med Winge som gjør at han i det hele tatt har vurdert å jobbe Norge. De traff hverandre i LA midt på 1980-tallet, og laget «Barabbas» sammen i 1986. — Vi har egentlig ikke sett hverandre noe særlig siden den gangen, men har holdt kontakten. Det gjorde at vi dro til Oslo i fjor for å besøke Stein og konen Kari. Vi så produksjonen hans av «Vildanden» på Nationaltheatret. Selv om jeg ikke kunne forstå mye av dialogen, ble jeg helt satt ut av kraften i stykket. Stein er en veldig god historieforteller. Derfor bestemte vi oss for å finne et nytt stykke å gjøre sammen.

— Er det riktig at «Barabbas» ble inngangsporten din til Hollywood?

— Hvis Winge vil at det skal være historien, så helt greit for meg, ler Pullman.

Savner ikke å være superstjerne

Pullman er kinoaktuell i Bergen med en liten rolle i Denzel Washington-thrilleren «The Equalizer». Timeplanen er stort sett full.

— Jeg er heldig - får fremdeles mange tilbud. Men jeg følger mer og mer hjertet. Derfor er det blitt viktig for meg å spille Othello. Det er noe jeg vil gjøre. Jeg elsker teater. Det er godt for helsen min, rett og slett. Othello er også en rolle veldig få hvite amerikanske skuespillere får muligheten til å spille. Dette blir slik sett en veldig unik opplevelse, sier Pullman.

Han var det vi med rette kan kalle en vaskeekte superstjerne på 1990-tallet. Hollywood-rollene sto i kø. Og pengene seilte inn på kontoen. Men han savner ikke mye fra den tiden.

— I mitt hode er jeg fremdeles den største stjernen, sier han lattermildt.

— Jeg er ikke en som ser tilbake og angrer på noe. Jeg gjorde ikke teater på 1990-tallet. Mitt viktigste kunstneriske arbeid har derfor skjedd etterpå. Karrieren min har virkelig hatt mange rike perioder, sier Pullman fornøyd.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. Festspillene satser på HP
    HP Gundersen får sin egen Logen-kveld på Festspillene i juni. Der blir hans nye amerikanske band presentert.

    Les hele artikkelen

  2. «Bergensbølgens far» lever ut drømmen i Los Angeles

  3. Hollywood-stjerne til DNS

BT anbefaler

Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…

  1. Film