Roxette til Bergen

De svenske 80- og 90-tallsheltene er klare for Plenen på Bergenhus festning.

Arkivfoto: Aas, Erlend

— Det er duket for et heidundrende comeback, sier en entusiastisk Frank Nes i Bergen Live.

Torsdag 9. juni spiller Roxette på Bergenhus festning.

— Konserten er deres eneste bekreftede konsert i Norge i 2011, forteller Nes.

Verdensturné

I 2011 er Roxette klare med både nytt album og verdensomspennende turnévirksomhet. Da er det hele ti år siden sist bandet ga ut nytt materiale med albumet "Room Service".

— Roxette er Sveriges største musikkeksport gjennom tidene etter ABBA, så det er klart vi synes det er enormt kjekt at de kommer hit for å spille. Forventningene er store, sier Nes.

80-tallshelter

Roxette har solgt over 75 millioner album, og har hatt hele fire førsteplasser på den amerikanske Billboard-listen med låtene "The Look", "It Must Have Been Love", "Listen To Your Heart" og "Joyride". Tidvis dominerte gruppen hitlistene verden over på deler av 80- og 90-tallet.

— Det er klart dette betyr enormt mye særlig for mange i 30 - 50 års alderen. Likevel er Roxette et band som har beholdt populariteten selv om de ikke har vært aktive, mener Nes.

Han tror derfor at bandet vil appellere også til et yngre publikum.

Tilbake fra sykdom

Marie Fredriksson var nødt til legge karrieren på is da hun ble rammet av hjernesvulst i 2002. Kun ett år senere startet hun imidlertid innspilling av et soloalbum, og har siden gitt ut to album uten sin Roxette-makker.

Både Gessle og Fredriksson har jobbet som soloartister det siste tiåret. Gessle har også blåst liv i sitt gamle band Gyllene Tider, som gjennomførte en gjenforeningsturné i 2004.

I overkant av 6000 billetter legges ut for salg på Billettservice mandag 8. november kl. 09.00.

Gleder du deg til konserten? Si din mening her.