Romfarere tilbake på jorden etter filminnspilling

Tre russiske romfarere er trygt tilbake på jorden etter å ha tilbrakt tolv dager om bord på den internasjonale romstasjonen (ISS).

Den russiske skuespilleren Julia Peresild og regissøren Klim Sjipenko (i midten) er tilbake på jorda, etter å ha spilt inn scener til en ny film om bord i Den internasjonale romstasjonen (ISS). Til høyre kosmonauten Oleg Novitskij.
  • NTB
Publisert Publisert

Sojuz-fartøyet landet i Kasakhstan natt til søndag norsk tid, med en russisk skuespiller, regissør og kosmonaut om bord.

Julia Peresild og Klim Sjipenko har under oppholdet på ISS spilt inn scener til den første filmen som skal lages i verdensrommet.

Sju andre kosmonauter og astronauter, som fortsatt befinner seg om bord i ISS, har vært statister under innspillingen av filmen «Utfordringen».

Filmen handler om en lege, Peresild, som i all hast blir sendt til romstasjonen for å redde en kosmonaut som trenger akutt behandling. Den rollen spilles av den erfarne kosmonauten Oleg Novitskij, som også returnerte til jorden natt til søndag.

Dersom alt går etter planen, og den russiske filmen ser dagens lys, vil det være en fjær i hatten over amerikansk filmindustri.

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Hollywood-stjernen Tom Cruise planlegger også å spille inn en film om bord i ISS, i samarbeid med Nasa og Elon Musks SpaceX.

Publisert

Les videre

  1. Vellykket oppskyting av SpaceX-raketten Starship

  2. Blue Origin saksøker Nasa for å ha gitt månekontrakt til SpaceX

  3. Dette er igjen på månen 50 år senere: Golfballer, silkeorm-egg, poteter, et familiebilde og speil.

  4. For en begivenhetsrik tidsreise!

BT anbefaler

Mette Hammersland var på joggetur. Så kjente hun et hardt grep.

Mette Hammersland har kjempet for kvinnefotball i 45 år. Men opplevelsene utenfor banen har satt dypest spor.