Bergensartist signerer engelsk storkontrakt

Sigrid Raabe skal dele plateselskap med blant andre U2 i Storbritannia. Nå jobbes det mot kontrakt i USA.

DEN NESTE STORE?: Sigrid Raabe kan fort bli den neste bergensbaserte artisten som markerer seg i utlandet. Mange britiske selskap ville ha underskriften hennes, men hun og managementet landet på Island Records.
 • Kjetil K. Ullebø
  Kjetil K. Ullebø
  Musikkansvarlig i BT
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Det er stas og skikkelig gøy at interessen for musikken min har spredd seg sånn. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er veldig takknemlig, sier Sigrid Raabe til BT.

Raabe, som bruker artistnavnet Sigrid, er kanskje ukjent for de fleste. Men i musikkbransjekretser er det blitt snakket om henne en stund.

Les også

Les også: - Jeg er veldig glad for at døtrene mine har et forbilde i en ung bergensjente som er så frigjort, rar og lite kalkulert.

20-åringen kommer egentlig fra Ålesund, men hun bor og jobber i Bergen. Hun er tilknyttet Made Management, som også jobber med Aurora og mange andre bergensartister. I Norge har hun lenge hatt kontrakt med plateselskapet Petroleum Records, og da musikkfestivalen Vill Vill Vest ble arrangert i Bergen nylig, skrev hun under med engelske Island Records. Storselskapet har fra før artister som Ariana Grande, PJ Harvey og U2 i stallen.

– Et fantastisk talent

Det var tett mellom «bransjefolkene» da Sigrid spilte på Kvarteret under Vill Vill Vest-festivalen, en konsert som ble svært godt mottatt av publikum. BTs anmelder mente de fikk se det som godt kan være en kommende stjerne, og ga henne fire av seks hjerter.

Kontrakten med Island Records var imidlertid underskrevet rett før konserten. Opptredenen ble en aldri så liten feiring for Sigrid.

– Jeg prøver fremdeles å lande etter den uken. Det er nok det sjukeste jeg har vært med på. Vi koste oss i hjel på den scenen, sier Sigrid.

I en uttalelse til BT omtaler Annie Christensen hos Island Records Sigrid som «et fantastisk talent».

OVERBEVISTE: Sigrid Raabe overbeviste de fleste da hun nylig opptrådte i Bergen med helt nytt band. - Det var utrolig stas at publikum likte det, sier Raabe.

Geir Luedy i Made Management, som er manageren til Sigrid, beskriver avtalen de har gjort med Island Records som «veldig god».

– Hvor god er den?

– Vi har fått akkurat den avtalen vi ville ha. Både med tanke på det de vil gjøre med Sigrid, og det økonomiske, sier Luedy.

– Kan absolutt nå langt

– Hvor godt er det økonomiske i avtalen?

– Det kan jeg ikke si.

Mange andre britiske selskaper skal imidlertid ha vært interessert i Sigrid, noe som skal ha bidratt til at Sigrid har fått den avtalen hun har fått.

Geir Luedy bekrefter at de nå holder på å forhandle med flere amerikanske plateselskaper, men han vil foreløpig ikke si for mye om hvordan de ligger an i verdens største platemarked.

Les også

Les også: Kygo-suksessen snur familiens liv på hodet

Sigrid Raabe fikk platekontrakt i Norge allerede da hun var 17, etter at Kim Paulsen hos Petroleum Recods hadde hørt flere av hennes låter på programmet Urørt på NRK P3.

– Den utviklingen hun har hatt som låtskriver frem til nå, har vært fantastisk. Vi vil fortsette som før å jobbe tett med Sigrid. Og nå som Made og Island Records er på plass er store deler av «teamet» som skal jobbe rundt Sigrid satt, sier Paulsen, som også jobber med artister som Aurora og Kvelertak.

Musikkjournalist i NRK P3, Anna Kristine Valderhaug, var blant de mange som var tilstede på Sigrids konsert på Kvarteret. Hun mener Sigrid har stort potensiale.

– Potensialet har kommet til syne gjennom det hun har gitt ut før, og ble igjen bevist på konserten under Vill Vill Vest. Med et band i ryggen, hørte vi en mer utadvendt og aggressiv side av popmusikken hennes, linjer kan dras til for eksempel Highasakite, både musikalsk og uttrykksmessig, sier hun.

Skriver låter i London

– Hvor langt kan hun nå, tror du?

– Det blir spennende å følge med på nye utgivelser og karrieren hennes - jeg tror absolutt at hun kan nå langt, sier Valderhaug.

Hovedpersonen selv har imidlertid ikke dårlig tid, og hun jobber for tiden med å utvikle nytt materiale.

– Akkurat nå er jeg i London for å gjøre skrivesessions med låtskrivere, noe jeg synes er veldig givende. Fremover blir det fokus på studio, og kanskje vi slipper noe ganske snart? Det blir i hvert fall spennende! sier hun.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert

Les videre

 1. Les også: St. Thomas var postmannen med sceneskrekk som ble popstjerne

 2. Les også: Frøder viser et voldsomt potensial

 3. Se BT Lydsjekk live!

 4. Musikkens momentum: Det er nå vi må satse

 1. Storbritannia
 2. U2
 3. Bergen
 4. Musikk
 5. PJ Harvey
BT anbefaler

Irmelin vil leie ut til studenter: – Ingen tar kontakt

Ekspert råder studentene til å se utenfor sentrumskjernen. Det er studentene ikke interessert i, ifølge Studentsamskipnaden på Vestlandet.

LES SAKEN