Axel fra Kakkmaddafakka starter sin egen religion

Hør siste utgave av kulturpodkasten Republikken, med musiker Axel Vindenes og dokumentarist og forfatter Lasse Gallefoss.

DYRKER GLEDEN: Axel Vindenes (til h.) har akkurat gitt ut boken «The Bible of Joy». Lasse Gallefoss, på sin side, er mannen bak dokumentarserier som «Flukt» og «Uro». Her holder han Axels hund, Alfred. Alice Bratshaug

Axel Vindenes er kanskje aller mest kjent som frontfigur i bandet Kakkmaddafakka. Men han er også kunstmaler, rapper, og han driver plateselskap. Som om ikke det var nok, har han nettopp gjort noe litt spesielt: han har stiftet det religiøse felleskapet The Religion of Joy.

– Jeg vil starte en religion som dyrker gleden. Det er noe jeg har vært opptatt av helt siden jeg var et lite barn, sier Vindenes.

Hør Republikken her:

Lasse Gallefoss har riktignok laget en dokumentarfilm om bønn, men han har ingen planer om å starte sin egen religion.

FILMSKAPER OG FORFATTER: Lasse Gallefoss er prisbelønt dokumentarist, og i fjor høst debuterte han også som forfatter, med krimromamen «Krigernes Fred». Sammen med Axel Vindenes var han gjest i tredje utgave av Republikken. Bak ser vi BT-journalistene Guro H. Bergesen og Kjetil K. Ullebø Alice Bratshaug

Han har de siste månedene vært aktuell med dokumentarserien «Uro», og han hadde også manus og regi på den prisvinnende serien «Flukt». To serier som begge har Leo Ajkic som programleder.

Les også

Bergen kan ta storeslem på Spellemannprisen

– Hvis vi hadde vært et band, som Kakkmaddafakka, er det ingen tvil om hvem som hadde vært frontfiguren. Og når vi ute og filmer til seriene våre, er det litt som å være på turné med et band, sier Gallefoss.

Abonner på Republikken via iTunes, på Spotify eller søk den opp i din podkast-app.

Produsent er Henrik Svanevik.