Idol-finale uten bergensere

«Idol» blir kjemisk fritt for bergensere denne våren, etter at Sofie Storaas ikke kom med til finalen. Men Sogndal kan skryte av to «Idol»-finalister: Tone D. Aaberge vant overlegent i kveld.

 • Lars Holger Ursin
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

Med hele 27 prosent av stemmene gikk den 16 år gamle sogndølen elegant videre til finalen, der hun får selskap av sambygdingen Eva Weel Skram (19). Christian Stenseng gikk også videre, med 19 prosent av stemmene.

Tone D. Aaberge sang «Summertime» på audition, men byttet til «Sunday Morning» med Maroon 5 i går. Det var ikke dumt: Både fremføringen hennes, og utstrålingen falt i smak hos dommerne.

— Du har den såkalte «pakka» som man snakker om alltid, sa Ole Evenrud. Tone klarte knapt å få frem et eneste ord på tv etter at resultatene var klare.

Sofie røk ut

Det var nokså åpent etter at semifinalistene hadde sunget. Men dommerne var rimelig samstemte om hvem som ikke fortjente å gå videre: Alexander, Ailin, Thi, Kaja og bergenske Sofie fikk alle jevnt over negativ omtale av dommerne, Tone-Lise Skagefoss, Ole Evenrud, David Eriksen og Tor Milde.

De andre fikk gjennomgående positiv tilbakemelding. Selv om samtlige var tilsynelatende preget av nerver. Amalie Olsen var i tillegg plaget av influensa.

— Men det plager ikke meg, sa Ole Evenrud. Ingen av dommerne hadde noe å utsette på hennes fremføring av Alanis Morissettes «You Oughta Know».

- Du er til å spise opp

Det gikk verre med Alexander Rybakk, som sang Elton Johns «Your Song».

— Du er jo til å spise opp, da, sa Tone Lise Skagefoss.

— Men du er morsommere enn du er bra til å synge, sa Tor Milde.

Ailin Clausen prøvde seg på soulklassikeren «Walk On By», skrevet av Burt Bacharach. Det fremkalte en slags selvoppfyllende profeti fra Tor Milde:

— Med fare for å bli sitert i alle landets aviser i morgen, dette var veldig dårlig. Thomas Frantzen fikk blandet omtale for sin «All Or Nothing», mens Thi Tran måtte tåle mye pepper for sin utgave av Whitney Houston-låten «The Greatest Love Of All».

— Har den såkalte «pakka»

— Du bommer veldig mye, sa Milde til Kaja Nordang. Hun hadde valgt «Zombie» av irske The Cranberries. Det mest positive dommerne hadde å si om fremførelsen, var at låtvalget var originalt. Erik Flaa slapp unna med æren i behold. Samtlige dommere likte hans utgave av Leonard Cohenlåten «Hallelujah», i Jeff Buckleys versjon.

Christian Stenseng fikk også positiv omtale av dommerne for sin fremføring av «She Will Be Loved». Også den en Maroon 5-låt. Christian var for øvrig sammen med Tone fra Sogndal dommernes favoritt før stemmene var opptalt.

— Tusen takk, alle sammen, jublet Christian da det var klart at han gikk videre.

Sofie: Pen i tøyet

Men først - og helt til slutt - var det Sofie Storaas' tur. Og dommerne var ikke nådige da hun hadde gjort seg ferdig med Muse-låten «Unintended» - samme som hun sang under auditionen:

— Som Ole pleier å si når han ikke skal si så mye pent: du er pen i tøyet, begynte Tor Milde. - Stemmen din er ålreit til denne låten, men den høres ikke generelt bra ut. Du synger jo fint, men jeg synes ikke det er tilstrekkelig, fortsatte han.

David Eriksen mente hun gjorde det unødvendig vanskelig for seg, med en veldig krevende låt. Da går det lett galt når nervene er litt i høyspenn.

— Du har mye av det en artist skal ha, la han trøstende til.

— Jeg synes du gjorde det bedre på audition, sa juryleder Tone Lise Skagefoss.

-Det var til tider ganske surt. Dumt at det ikke satt i dag, avsluttet hun.

ý Jeg kunne nok gjort en bedre prestasjon hvis jeg hadde valgt en annen sang, men jeg er fornøyd og føler at jeg har fått mye ut av Idol. Nå skal jeg satse alt på å synge, danse og ta de sjansene jeg får videre, sa Sofie etter kveldens sending.

Sofie har én sjanse til, i og med at dommerne kan plukke ut to semifinalister til som skal til finalen førstkommende onsdag.

Publisert
 1. Musikk
<b>TIL FINALEN:</b> Sogndals Tone D. Aaberge og Christian Stenseng fra Haslum i Bærum gikk videre fra den femte og siste semifinalen i Idol fredag kveld. Dermed har Sogndal to Idol-håp.

Les videre

 1. Hordalands siste Idol-håp
  Hvis ikke Sofie Storaas (17) fra Bergen går videre i kveld, står Hordaland helt uten Idol-finalister.

  Les hele artikkelen

BT anbefaler

Palasset har vært på topp­listen to år på rad. Se byens 50 dyreste boliger.

Nær dobling i antall storsalg i fjor. Se boligtoppen her.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Demonstrerte mot høye strømpriser: – Helt knusende

 2. Mann uten førerkort mistenkt for ruskjøring i bil som er begjært avskiltet

 3. – Skremmende å se disse to tingene sammen

 4. Rundt 1000 operasjoner utsatt på grunn av korona

 5. Underernært tenåring innlagt – har ikke gått på skole

 6. Trugar med å legge ned barneverns­institusjon etter lovbrot