Agnete: – Jeg vant over meg selv i kveld

Agnete Johnsen depper ikke over at «Icebreaker» ikke gikk til Eurovision-finalen. – Jeg sto på den scenen og ga mitt, og jeg er så sinnssykt stolt av meg selv, sier hun.

Publisert Publisert

ESC: Norges Agnete framførte bidraget «Icebreaker» under den andre semifinalen under Eurovision Song Contest (ESC) i Globen i Stockholm torsdag kveld. Foto: NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Norge var nummer 15 på scenen av de 18 landene i den andre delfinalen. Agnete framførte «Icebreaker», som hun har skrevet sammen med svenske Gabriel Alares og britiske Ian Curnow.

Da de ti finalistene ble lest opp, var ikke Norge med.

Nyheter hele døgnet:

Les også

Lik BT på Facebook

– Jeg vant over meg selv i kveld, slår 21-åringen fra Nesseby i Finnmark fast.

Personlig låt

«Icebreaker» er en personlig låt til en av Agnetes nærmeste venninner, som sliter med depresjon. Tidligere i år ble det kjent at artisten selv utredes for en bipolar lidelse, og hun har hatt tunge tider fram mot finalen i Stockholm.

Blant annet har hun droppet flere opptredener og annen markedsføring. Det har også medført at Agnete ikke har vært å se, eller blir å se på noen av de resterende sammenkomstene og presseaktivitetene.

Favoritter

Ukraina og Australia var før semifinalen torsdag regnet som de sikreste til å ta seg videre til finale, mens Norge lå noe lavere på bookmakernes lister.

Også Danmark kjempet torsdag om finaleplass, men våre nordiske venner kom heller ikke videre til finalen. Finland og Island ble begge ble slått ut i første delfinale tirsdag. Vertslandet Sverige er direktekvalifisert til finalen, der Russland regnes som den aller største favoritten. 26 land deltar i finalen i Globen lørdag kveld.

Årets Eurovision Song Contest i Stockholm er den 61. i rekken. Sverige er arrangør etter at Måns Zelmerlöw vant med «Heroes» i Wien i fjor. I år er han programleder sammen med skuespiller og komiker Petra Mede.

Publisert