Tante Sinatra og ungene

Joda, det var koselig på Øya lørdag også. Uten at Nancy Sinatra skal ha æren for det.

 • Erik Fossen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

Middelalderparken, Oslo

— Norway, it's so great to be here, roper Nancy Sinatra - og det har hun egentlig helt rett i. For det er jo lørdag kveld og de seks tusen Øya-gjestene har hatt en dag med strålende vær, god stemning og masse god popmusikk. Vue, Furia og Kåre João har rocket, Surferosa og Safariari har poppet, Will Oldham har sunget skakke, skeive hillbillyviser og svenske Pluxus har laget noen elektroniske lyder som ingen helt vet hva var for noe.

Til og med bergenserne har skikket seg pent: Ugress har trukket overfullt hus på festivalens minste scene, mens Ralph Myerz and the Jack Herren Band er i ferd med å sjarmere sitt publikum i senk med fakter, funky rytmer og fyrverkeri. Og med pyroshowet sitt har de helt sikkert svidd av noen øyenbryn også.

Daff Nancy

Så er det altså Nancy Sinatras tur og hun er glad for å være her og elsker oss visst alle sammen. Sletten foran hovedscenen er full av folk og jubelbruset stiger mot himmelen i det Nancy entrer scenen. Iført jakke i gullamé, superkorte hotpants og gullfargede vadestøvler braser hun rett ut i Motown-klassikeren «Get Ready» og alt tyder på at det kan bli en fin konsert.

Så veldig fint blir det imidlertid ikke. Nancy Sinatra har rett og slett ikke så mye å komme med i 2002. Hennes eget repertoar er tynt og tynnes videre ut med ukloke coverlåter som «Purple Rain», «Born to be wilod» og «Son of a preacherman», uten at hun klarer å legge særlig sjel i noen av dem. Bandet høres ut som typiske California-flinkiser, som spiller hvinete gitarsoloer og knuser den lavmælte stemningen som Nancys egne låter trenger. Til og med «These Boots Are Made For Walking» høres ut som et pliktløp når den til slutt dukker opp, likevel jubler fansen hemningsløst.

Kos og moro

Så er da Øya-publikumet stadig innstilt på å ha det moro - de ligger strødd omkring på plenen som om festivalen var en gedigen piknin. Se - der ligger til og med et tomt kondometui - et sikkert tegn på at folk ikke trenger falmede sekstitallsikoner for å ha det moro.

Så er Nancy ferdig og publikumet deler seg i tre: De som skal se Motorpsycho (som har med seg Jaga Jazzist), de som skal se Saint Etienne og de som bare skal sitte på gresset og kose seg. Mens minnet om Nancy blir fjernere og fjernere.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

 1. Rocker ved idyllen
  I årevis var det ruinene som regjerte i Middelalderparken. Med Øya-festivalen har rocken tatt over.

  Les hele artikkelen

INNFRIDDE IKKE: Nancy Sinatra var et overraskende navn på Øya-plakaten. Da hun endelig sto på scenen ble det en tafatt forestilling på en ellers spennede festival. Foto: FOTO: SCANPIX

BT anbefaler

Huset til Jan må rives om det blir grønt lys for ny sykkel­vei: – Føler hjelpeløshet

Politikerne vil droppe sykkelprosjekter i Bergen Sør. Jan Isaksens bolig ryker om veivesenet ikke snur.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Er vi i ferd med å skape en generasjon av blautfisker?

 2. Stappfulle bybaner: – Det føltes ikke greit i det hele tatt

 3. – Vaksiner deg, ellers vil jeg få deg fengslet

 4. Kvinne drepte ektemann som mishandlet henne – møter i retten

 5. Fleire skader seg stygt på elsparkesykkel. No slår legar på Haukeland alarm.

 6. Hvor ofte, hvor tungt og hvilke økter? Ny forskning om styrketrening gir svar.