Rammet av kriser

2008 begynte med at Britney ble tvangsinnlagt og endte med at Madonna skilte seg.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Knapt noen andre har i år fått større oppmerksomhet i kjendispressen enn tvillingene til Angelina Jolie og Brad Pitt. Paparazzifotografene jobbet hardt for å sikre seg bilder av de nyfødte barna, men Hollywoods fremste stjernepar lurte nesten alle.

I all hemmelighet reiste de til Frankrike, der barna kom til verden på et sykehus i Nice 12. juli.

Selv om enkelte fotografer i kamuflasjeklær ble arrestert i nærheten av gjemmestedet i Provence, ble dekkoperasjonen regnet som svært vellykket.

Overdose

Flere uker senere ble de første bildene av Vivienne Marcheline og Knox Leon solgt til magasinet People for anslagsvis 14 millioner dollar. Pengene ble gitt til veldedighet.

Men selv om «Bragelinas» lykkelige ankomst var blant årets heteste nyheter, har kjendispressen også kunnet boltre seg i skandaler og tragedier.

I januar ble den australske skuespilleren Heath Ledger funnet død av en overdose narkotika i en leilighet i New York. 28-åringen var nominert til Oscar for sin rolle i «Brokeback Mountain» og var spådd en strålende karriere.

— Han hadde akkurat begynt å ta av. Å miste livet i så ung alder, er et tragisk tap, sa Mel Gibson, Ledgers landsmann og skuespillerkollega.

En stjernes fall

Men selv om dødsfallet rystet Hollywood, var sjokket enda større da popstjernen Britney Spears ble festet med remmer til en båre og ført til psykiatrisk sykehus, også det i januar.

Pressen fulgte Spears personlige tragedie på nært hold, og satte blant annet inn helikoptre med TV-kameraer som sirklet over den falne stjernen. Få uker senere var skandalen komplett da hun igjen ble ført til sykehus, denne gangen i en politikolonne.

Spears sammenbrudd så ut til å true hele hennes karriere, men behandlingen hun har vært gjen-nom har trolig gjort henne godt. Nå er hun tilbake for fullt, med nytt album og planer for en ny verdens-turné.

— Jeg mistet fokus. Jeg mistet meg selv, sa Spears nylig i et intervju med MTV.

Les: Skandalekjendisene roet seg

Madonnas kontroll

Også veteranen Madonna har i år måttet tåle pressens nærgående blikk på sitt privatliv.

Etter måneder med rykter kunngjorde hun i oktober at hun og filmregissøren Guy Ritchie skal skil-les etter nærmere åtte års ekteskap.

Men Madonna ser ut til å ha lyktes bedre med å holde detaljer om sitt privatliv unna offentligheten enn hva andre kjendiser har greid.

I sommer avviste den garvede stjernen alle rykter om skilsmisse og en ny elsker.

Tre måneder senere var bruddet et faktum, og siden har hun og eks-mannen fremstått som de beste venner.

Samtidig satser nye stjernepar på romantiske bryllup, med håp om at de vil lykkes bedre enn mange av sine kolleger.

R&B-stjernen Beyonce har giftet seg med hiphopmesteren Jay-Z, mens skuespilleren Scarlett Jo-hansson har knyttet bånd med sin canadiske kollega Ryan Reynolds.

Skulle kjærligheten svinne, risikerer de om få år å bli ny mat for verdens skandalepresse.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert