Kjendiser mot fildeling

Nesten 300 norske musikere har skrevet under på et opprop mot ulovlig fildeling.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Musikere som spenner fra Jan Garbarek og Nils Petter Molvær til Heroes and Zeros, fra Supersilent til Unni Wilhelmsen, Lillebjørn Nilsen, Motorpsycho, Herborg Kråkevik og Surferosa har skrevet under på oppropet.

– Det å støtte eller legitimere piratvirksomhet, enten direkte eller indirekte, innebærer et alvorlig angrep på opphavsretten, heter det i oppropet.

På tide med et oppgjør

Musiker og forfatter Erik Honoré, som også er kunstnerisk leder for festivalen Punkt, har tatt initiativet. Han mener det er på tide at musikerne selv tar et oppgjør med ulovlig fildeling. Uavhengig av organisasjoner og platebransjen.

– Ulovlig fildeling handler ikke om en kamp mellom «enkeltmenneske og storkapital». Dette er en av mange myter piratene har skapt for å legitimere virksomheten, og som det nå er på tide å avlive, mener han.

– Det er tvert imot musikere og opphavsmenn samt indieselskaper og andre uavhengige produksjonsmiljøer som aller først vil få ødelagt viktige deler av livsgrunnlaget på grunn av piratvirksomheten, sier Honoré.

Hva synes du om oppropet mot piratvirksomhet? Si din mening i feltet under!

Publisert: