Dødsårsak fortsatt uklar

Obduksjonen av Anna Nicole Smith ga ikke svar på hva som forårsaket hennes død. Se bildeserie fra Fru Smiths liv her .

 • Heidi Torkildson Ryste
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

– Jeg kan ikke fastslå dødsårsaken, fordi det er en rekke muligheter, sa den undersøkende legen Joshua Perper etter at obduksjonen ble avsluttet fredag.

Ifølge Perper vil det ta fra tre til fem uker å analysere prøvematerialet fra obduksjonen. Han kunne imidlertid fastslå at årsaken til dødfallet ikke er vold.

Det ble heller ikke funnet spor av piller i magen hennes. Tidligere fredag antydet Anna Nicoles mor Virgie Arthur at datteras utstrakte bruk av legemidler kan være forklaringen på dødsfallet.

Solgte video

Et videoopptak som viser det mislykkede forsøket på å gjenopplive Anna Nicole Smith, er blitt millionbutikk for det amerikanske nyhets— og bildebyrået Splash.

Den tidligere Playboy-modellen ble funnet bevisstløs på rommet sitt på Seminole Hard Rock Hotel og Casino i Florida torsdag. Videoen viser Anna Nicole idet hun blir kjørt ut av hotellet hvor hun bodde på ei båre, mens ambulansepersonellet forsøker å gjenopplive henne.

Opptaket er gjort av Splash, som har solgt rettighetene til en anonym kjøper for 500.000 dollar (3,1 millioner kroner). Videoen er blitt vist på den tyske fjernsynskanalen RTL, og er også lagt ut på flere nettsteder.

Splashs nyhetsredaktør Paul Tetley beskriver gjenopplivingsforsøket som et historisk øyeblikk, og sier han venter å tjene over 6 millioner kroner på videoen.

– Dette er god journalistikk. Vi visste hvor hun bodde, og vi sendte et lag med fotografer og kameramenn dit. Vi var på rett sted til rett tid, sier han.

Farskapssak

Smith hadde opp gjennom årene forhold til flere menn, og da hun i september 2006 fødte en datter på Bahamas endte det med en krangel om farskapet.

Advokaten Howard K. Stern står oppført som far, men fotografen Larry Birkhead bestrider dette og har gått rettens vei med krav om farskapstest.

En dommer i Los Angeles har beordret at liket etter Anna Nicole skal bevares fram til et rettslig avhør i farskapssaken 20. februar.

Anna Nicole Smith ble født i Texas og het opprinnelig Vickie Lynn Hogan. Hun ble 39 år gammel.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
 1. Underholdning
Den foreløpige obduksjonsrapporten kan ikke si hvordan Anna Nicole Smith døde.

Les videre

 1. Anna Nicole Smith blir balsamert
  Anna Nicole Smith skal balsameres. En dommer i den amerikanske delstaten Florida har gitt grønt lys for at den tidligere…

  Les hele artikkelen

Mest lest akkurat nå

 1. Siktede var i kontakt med islamist som oppfordret til drap på homofile

 2. Søndag skal det brake løs. Spørsmålet er hvor.

 3. 16-åring skal ha satt fyr på traktor

 4. Fanakorps tok NM-gull

 5. – Eg sto opp og røska pride­flagga våre ut av skåpet

 6. – Unødvendig med mer bråk mellom Branns to topplag