Laget musikkvideo for Coldplay

De laget musikkvideo og fikk billetter til Coldplay. Nå er konserten avlyst.

JenterTilOslo169.jpg PRIVAT

ParadiseRiis169.jpg ALICE BRATSHAUG

Amalie Riis Engan (17) og Maria Stavang (17) fra Bergen digger Coldplay og har drømt om å se dem live siden konsertopplevelsen på Koengen i 2009.

— Etter den konserten avtalte vi at vårt mål var å se dem igjen snart, forteller Amalie Riis Engan. Da TV 2 Senkveld skulle ha en eksklusiv konsert på Folketeateret i Oslo, var de ikke sene om å hive seg rundt.

Folketeateret annonserte at folk måtte komme med en god begrunnelse for hvorfor akkurat de skulle få billetter. Jentene produserte like godt en egen musikkvideo til Coldplays nye låt «Paradise» som sin begrunnelse. Den handler om en jente som føler hun kaster bort tiden sin og ikke får det hun drømmer om.

Ga alt for å vinne

De to ivrige mediestudentene brukte fire døgn på å filme og klippe filmen.

— Vi jobbet knallhardt og filmet hver eneste dag, forteller Amalie som stod foran kamera. Det var stress i en ellers hektisk hverdag. forteller Maria Stavang, som stod bak kamera. Hun har sin egen fotoblogg.

De to jentene går andre året på Akademiet videregående skole og er begge veldig interessert i foto.

Etter noen dager ble de annonsert blant vinnerne på Facebook, og de gledet seg til å dra på konsert I Oslo.

— Vi ble utrolig glad, forteller Amalie Riis Engan.

Colplay avlyste

Torsdag ettermiddag kom den skuffende nyheten fra EMI Norge om at Coldplay måtte avlyse konserten på grunn av sykdom.

— Først lurte vi på om det virkelig var sant, vi hadde jo jobbet så hardt for dette, forteller Maria Stavang. Vi gledet oss sånn til å sitte på nattoget og varme opp til konserten med Coldplay på øret, legger hun til.

«Coldplay melder at de vil forsøke å finne en ny dato. Vi sitter på billettene deres i tillfelle det blir en ny konsert, og billettene deres vil gjelde på denne,» står det på Folketeaterets Facebook-sider.

— Nå håper vi bare at det blir ny konsert og at det ikke går i glemmeboken hos bandet, sier Riis Engan

Jentene satte seg likevel på nattoget til Oslo, overbevist om at de skulle få en fin helg i Oslo selv uten Coldplay-konserten. De synes begge at de har fått en kjempefin erfaring da de laget filmen.

— Vi er ikke ferdige med Coldplay, og vi håper at de ikke er ferdige med oss heller, sier Maria.