Livet begynner på 60

Lillian Müller har vært på forsiden av Playboy ni ganger. Men hun er aller mest stolt over å ha vært på forsiden av «Vi over 60».

HOLDER FOREDRAG: Lillian Müller (60) holder foredrag om livsstil og livskvalitet i Bergen onsdag kveld. ARKIVFOTO: SCANPIX

— Det er helt sant. Det gjør at jeg føler meg godtatt også blant de mer konservative, sier Müller, som fylte 60 år i fjor.

Som 21-åring deltok hun i Frøken Norge, og noen år senere ble hun for første gang avbildet i Playboy. Den dag i dag er hun den som har opptrådt flest ganger i bladet.

Men det er lenge siden Lillian Müller var «Playmate of the Year» og levde av å kle av seg foran kamera.

I dag livnærer hun seg ved å holde foredrag om helse og livsstil, og det er i den forbindelse hun kommer til Bergen. Onsdag kveld holder hun foredrag sammen med prest Rolf Hugo Hanssen på Betanien Diakonale høyskole.

Har aldri smakt alkohol

Hun er opptatt av å få sine tilhørere til å forstå at de har et valg når det gjelder egen helse, både den fysiske og mentale. Selv har hun aldri røykt, drukket kaffe eller alkohol. Men i 20-årene, da hun slet med fysiske plager, angst og depresjon, tok hun et grep. Siden har hun vært svært bevisst på kosthold, trening, mental helse og spiritualitet.

— Man er et resultat av det man spiser og tenker. Man kan ikke stoppe biologisk aldring, men du kan leve med en sunn livsstil slik at den forsinkes. Jeg fikk nylig målt min biologiske alder, den var en god del under 40 år, sier Müller. Som påstår hun ikke er noen fanatiker.

Tror på Gud og seg selv

— Jeg ønsker ikke å være et irritasjonsmoment i selskapslivet, for eksempel. Men jeg er bevisst på å leve et sunt liv, og trener minst en halvtime hver dag. Jeg kjenner mange som er mer opptatt av å ta vare på bilen sin enn å ta vare på sin egen kropp. Men hva hjelper det å tjene penger og oppnå status, hvis kroppen forfaller og du ikke har noen glede av det? Det gjelder å finne sin balanse, sier Lillian Müller. Hun tror på Gud, og hun tror på seg selv – hun tror på et langt og interessant liv. Nylig begynte hun på skuespillerutdannelse i Hollywood.

— Det er så lett å tenke at «nei, nå er jeg for gammel», eller «jeg er for feit». Jeg synes heller man skal konsentrere seg om hvilke muligheter man har her i livet. Jeg ønsker å være en rollemodell i forhold til det å leve et positivt liv gjennom å være den beste jeg kan være i mitt liv, sier hun.

Samarbeider med prest

Og når hun drar rundt og holder foredrag, ønsker hun å inspirere andre til det samme. I Bergen gjør hun det sammen med venn, prest og foredragskollega Rolf Hugo Hansen.

— I mitt arbeid som prest møter jeg stadig på spørsmål om hva som gir lykke og kvalitet i livet. Det er helt grunnleggende ting. Dette foredraget handler om våre verdier som mennesker, hvordan vi lever og hvordan vi kan ta vare på oss selv, sier han.

Presten bekrefter at foredragssamarbeidet mellom ham selv som prest og den tidligere playmaten, har ført til noen reaksjoner.

— Men det har vært flest av de positive reaksjonene, sier han.