Sotra får ny rockefestival

En rockefestival med plass til 5000 mennesker skal arrangeres på Fjell Festning neste år.

Publisert: Publisert:

SPILLER PÅ NY FESTIVAL: Razika er blant bandene som allerede er booket til den nye festivalen på Sotra. Her se vi Marie Amdam (til v.) og Marie Moe. Foto: Vegar Valde.

Fjell Festning er et yndet turmål blant både sotraværinger og bergensere. St. Hans-helgen neste år inntar musikerne festningen på Sotra.

Les også

I dag kom den triste meldingen. Periferifestivalen er en saga blott.

— Jeg har tenkt på dette i noen år, og i utgangspunktet hadde vi sett for oss at vi skulle starte opp i 2017. Men da det ble klart at Periferifestivalen skulle legges ned, ble det et tomrom der. Vi bestemte oss for å arrangere første festival neste år, sier Gert Nordvik-Hjelleseth, som er sjef for den nye festivalen.

DRØMMEDAG: Toppen av Fjell Festning på en solsknssdag. Foto: HELGE HANSEN

Den første utgaven av Festningrock, som er navnet på festivalen, blir arrangert lørdag 25. juni 2016.

Bergensbølgen dominerer

Blant navnene som allerede er klare er bergensartister som Razika, Poor Rich Ones og Hvitmalt Gjerde. I tillegg er Geilos store musikksønn, Daniel Kvammen, booket.

— Hvorfor vil du starte opp denne festivalen?

— Fjell Festning og området rundt, er et fantastisk område som passer perfekt til en festival. Det er jo blitt arrangert litt mindre ting der tidligere, men aldri noe på denne størrelsen. I tillegg liker jeg å få ting til å skje her ute på Sotra.

Les også

Wilco til Bergenfest

— Dere satser på at dette skal bli en årlig festival?

I kanonbrønnen på Fjell Festning vil det bli arrangert intimkonserter under Festningrock. Foto: Arne Nilsen

— Vi vil først se hvordan det går første året, men planen er at det skal bli en årlig festival. Vi begynner litt rolig med én dag, også får vi se om festivalen vil vokse seg større, sier Nordvik-Hjelleseth.

God dialog med Periferi

I ni år var det Periferifestivalen i Glesvær helt sør på øyen, som var Sotras store festival. Festivalen var en suksess, men de valgte likevel å arrangere sin siste festival i år. Nordvik-Hjelleseth håper de kan ta med seg noe av det beste fra Periferifestivalen.

— De var hundre prosent tro mot sitt konsept, og festivalen var en suksess. Men det er hardt arbeid å arrangere festival, og veldig mye ble til ved hjelp av dugnadsarbeid.

Les også

Svak krone gir dyrere konserter

— Har dere vært i kontakt med dem som drev Periferifestivalen?

— Ja, det har vi. Vi kan lære mye av dem, samtidig som vi selvsagt vil skape noe nytt, sier han.

- For både striler og bergensere

Fjell Festning ble satt opp av tyskerne under andre verdenskrig. Festningen, som ligger sentralt på Sotra, drives nå som museum av Museum Vest. Nordvik-Hjelseth håper Festningrock kan bli en festival for både striler og bergensere.

— Det bor en 35.000 mennesker i Sund, Fjell og Øygarden, så det er absolutt befolkningsgrunnlag for en festival her ute. Men vi håper jo at det også vil komme folk fra Bergen ut her.

Les også

Bergen representert blant musikkmetropoler

— Dere skal arrangere festivalen rett etter Bergenfest. Det blir ikke for tett?

— Det tror jeg ikke. Det er ingen andre festivaler den helgen i vårt område, og det er å begynnelsen av sommerferien. Da satser vi på at folk er i festivalmodus, sier Nordvik-Hjelseth.

Publisert: